Shôsei-en (渉成園)

Shôsei-en, també conegut com Kikoku-tei, no es cap temple, però s’ha inclòs en la ruta pels temples de Kyôto de la bloc-marató 2012 per que es tracta d’una extensió del temple Higashi Honganji, del qual es troba a molt poca distancia, tan sols a dos carrers avançant en línea recta des de la Porta del Fundador del temple.

El segon nom d’aquest jardí, Kikotou-tei, significa jardí de tarongers, i el deu a un tipus de taronger que hi ha plantat en ell.

Si no saps que existeix, aquest jardí es molt probable que te’l perdis ja que s’entra per un carrer secundari, tot i que la part de darrera dona (però no te cap accés) a un dels carrers més transitats de la zona, amb al menys quatre carrils de trànsit rodat. A priori, això podria semblar que dins el jardí hi haurà un terrible soroll causat pels cotxes, especialment per que només un petit mur separa el jardí del carrer. Però no es així, mes aviat tot el contrari. Dins el jardí es respira una pau i tranquil•litat que no creuries possible, però que convida a quedar-se el màxim temps possible.

Aquest jardí es creu que es va construir originalment a l’era Heian, dins la mansió Rokujo Kawara-in pertanyent el Príncep Minamoto-no-Toru, fill de l’Emperador Saga, a finals del segle IX. El príncep va fer que el llac fos una rèplica en miniatura de la costa de Shiogama, a la llunyana província d’Oku (actual prefectura de Miyagi, al Nord de l’illa principal de Honshû). De fet sembla que fins i tot va fer portar aigua marina d’Ôsaka per donar-li el toc final.

Posteriorment, el 1641, el shôgun Tokugawa Iemitsu va regalar una gran parcel•la de terra, que incloïa el jardí, al temple Higashi Honganji. El 1643, Senyo Shônin, el 13e abat hereditari de la tradició Honganji en la seva branca Higashi, va encarregar a Ishikawa Jôzan que crees el jardí, moment en que oficialment es crea Shôsei-en.

El 1858 i el 1864, els incendis van assolar el jardí, reduint les seves construccions a cendres, però el 1865 i fins els primers anys de l’era Meiji, es van reparar els edificis, el llac i el magnífic mur de pedra tal i com eren originalment, i així ens ha arribat fins els nostres dies.

El 1936 el jardí va ser catalogat com Lloc Històric Nacional.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: