Ruta Meiji a Kagoshima

Suposo que no cal que expliqui a ningú la importància que va tindre la Restauració Meiji per al desenvolupament del Japó modern, tot i que potser no tots sapigueu la quantitat de problemes que van sacsejar el país en aquells temps. De la Rebel·lió Satsuma, al final del procés de transició, ja us en vaig parlar, però la veritat es que aquesta zona del Sud de l’illa de Kyûshû va estar molt present a tots els esdeveniments d’aquella època, cosa que es fa força evident visitant la ciutat de Kagoshima.

Només sortir de l’estació de ferrocarril ja pots veure un gran monument dedicat a dinou joves estudiants que varen desafiar la prohibició de viatjar a l’estranger, ajudats per l’escocès Glover, que vivia a Nagasaki. Entre aquells dinou joves pioners van sorgir van sorgir figures com el primer president de la Universitat de Tokyo, els responsables de que Satsuma prengués part en l’exposició de Paris el 1867, o diplomàtics com Matsuki Koan que va aconseguir el recolzament anglès per derrocar el shogunat. Tots ells van ser claus en el desenvolupament i consolidació de la Restauració Meiji, convertint-se en part de la força motriu que va conduir al Japó modern.

Sortint de la plaça de l’estació i deixant enrere l’estàtua d’aquests pioners, anem trobant quasi en curta successió diversos monuments de personatges de l’època, com el dedicat a Okubo Toshimichi, responsable en part de l’aliança entre els clans Satsuma i Shôshû per la restauració imperial, i ja durant la Restauració va lluitar per l’abolició de classes, l’establiment de les prefectures, i va ser, entre altres càrrecs, Ministre de Finances. Finalment el 1878 va ser assassinat, un fet que va tindre reso fins i tot a Europa, on el London Times va dir que “la seva mort ha estat una gran desgracia per tot Japó”.

I així podríem anar seguint fins arribar al Museu de la Restauració Meiji, però sense oblidar que a altres parts de la ciutat hi ha nombrosos exemples d’aquesta època, com els ja mencionats en un article anterior sobre Saigo Takamori i la Rebel·lió Satsuma, o l’anomenada Carretera de la Historia i la Cultura, o la zona dels Jardins Iso (Senganen), dels que en parlaré més extensament més endavant.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: