Ruta Higashiyama (東山遊歩道)

Ja us he parlat varies vegades de Takayama i les seves atraccions principals, però encara no us he dit que Takayama també es un lloc magnífic per fer passejades. A la ciutat es poden seguir diverses rutes perfectament senyalitzades, però una de les més maques i més complertes es l’anomenada Ruta Higashiyama o ruta de les Muntanyes de l’Est (tot i que no cal pujar muntanyes). Es tracta d’una ruta d’uns 4 km que es pot fer en unes 2 h i et permet, a més de visitar nombrosos temples, tindre bones vistes de la ciutat (allà on els arbres t’ho permeten).

En total son 13 temples i 5 santuaris situats en un àrea elevada a l’Est del centre de la ciutat. Aquest districte de temples deu els seus orígens a Nagachika Kanamori, que va agafar el nom del districte equivalent de Kyoto mentre traslladaven els temples i santuaris a aquesta localització. Aquesta ruta permet als visitants fer un tranquil passeig per boscos frondosos en mig de temples i santuaris molt tranquils, des de el Temple Kyushoji a l’extrem Nord-est fins al Parc Shiroyama. Es un recorregut recomanable en qualsevol època de l’any, però molt especialment a la tardor, quan la major part dels arbres canvien el color de les seves fulles.

Els principals temples que es poden veure al llarg d’aquesta ruta son:

Unryuji (雲龍寺): construït al segle XIV o XV, a l’interior es troba la tomba de Naganori Kanamori, el fill gran de Nagachika Kanamori. Un dels tresors del temple es la porta shouroumon, que es diu va ser traslladada des de el castell de Takayama.

Daioji (大雄寺): aquest temple te la porta més impressionant de la zona, i la seva disposició dels edificis fa que sigui el més interessant de veure. A més a més està a un lloc immillorable per admirar els colors de la tardor.

Sogenji (素玄寺): temple construït pel segon governant de Takayama, Arishige Kanamori com a lloc de repòs del seu pare, Nagashika Kanamori. El saló principal, que va ser la cort suprema del shogunat a Takayama, es de l’estil shoin, cosa que el fa ser lleugerament diferent dels altres temples pel seu elegant aspecte.

Tenshoji (天照寺): construït entre 1182 i 1185, aquest temple es conegut per ser on s’hi va estar el sisè fill de Ieyasu Tokugawa, Tadateru Matsudaira, al ser exiliat a Takayama. Les habitacions dels monjos també es fan servir com a hostal per joves.

Hokkeji (法華時): aquest temple es va construir en honor al net de Kiyomasa Kato, Mitsumasa Kato, que va ser exiliat a Takayama. En un racó hi ha una petita estàtua de buda a la que la gent sol orar per prevenir de les malalties. Aquest temple te una gran superfície i un elegant jardí molt ben cuidats i realment impressionants.

Zennoji (善応寺): temple on es troben les tombes de la familia Miki, que va governar la regió de Hida abans de la família Kanamori. Es un temple Zen de la secta Soto on pots experimentar la meditació.

Soyuji: aquest temple se’l coneix per ser on Tesshu Yamaoka va estudiar el Zen durant la seva infantesa. Yamaoka era el fill d’un representant del districte força important en els darrers anys del shogunat i els primers de la restauració. Al temple hi ha les tombes dels pares de Yamaoka i una estàtua seva. El més impressionant però es la gran harmonia que es respira entre les influencies Zen i de la dinastia xinesa Tang en la sala principal.

Al final del camí arribem al Parc Shiroyama, que conté les runes del castell de Takayama, i magnífiques vistes panoràmiques de la ciutat i dels voltants. A més a més, dins aquest parc es troba el temple Shorenji (照連寺), que va ser traslladat aquí des de Shirakawago, i que es suposa es el temple més antic de la secta Jodo Shinshu a tot Japó. Una llegenda diu que el suau sostre de la sala principal va ser construïda emprant un únic cedre gegantí. També son de destacar un jardí amb camins perfectament dissenyats, la campana més antiga de Hida i el saló del tambor. I molt a prop també hi ha un museu dedicat al parapsicòleg Tomokichi Fukurai.

I per acabar la passejada, i depenent del lloc a on tingueu que anar a continuació, podeu travessar la ciutat antiga o, durant la festa de primavera, acostar-vos al temple al voltant del que es centren les activitats, que està situat en aquest extrem de la ciutat antiga.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: