Himeji (姫路)

Himeji es una ciutat de la prefectura de Hyogo situada a no massa distancia d’Osaka o Kyoto, es especialment ràpid si vas amb el shinkansen. A més a més es la ciutat on es troba el que probablement es un dels castells més famosos i més retratats i emprats per fer filmacions de tot Japó.

Però per altre banda, també es una de les ciutats més problemàtiques per visitar com a turista. No es que sigui una ciutat difícil d’arribar (ja he dit que es pot arribar fàcilment amb shinkansen des de l’àrea d’Osaka-Kyoto), ni per què un cop arribats a l’estació sigui complicat arribar fins al castell (en quant surts per la porta de l’estació ja el veus al fons, al final d’una avinguda). Si es una ciutat complicada es per què costa decidir quant de temps dedicar-li.

El monument més important de la ciutat es sense cap mena de discussió el castell de Himeji, la visita del qual sens dubte precisa la inversió d’algunes hores per poder veure’l com cal. Hi ha molts turistes que només els interessa veure el castell, i per tant es podria considerar que n’hi ha prou amb mig dia per visitar Himeji, i cap al migdia anar a un altre banda, aprofitant el trajecte per menjar un obento.

Aquest es un plantejament perfectament acceptable, però seria una veritable llàstima perdre’s els jardins que hi ha just al costat del castell, el kôkoen. La visita del castell i els jardins es pot realitzar de forma consecutiva (de fet fins i tot hi ha una entrada conjunta que en total representa un petit descompte respecte a comprar-les per separat). Els jardins també mereixen un cert temps per poder gaudir-ne, però no suficient per passar la resta del dia, com a molt un parell d’hores (el millor seria veure el castell, dinar bastant aviat, i desprès visitar els jardins).

La disjuntiva es què fer: perdre part de la tarda per poder veure els jardins, o perdre’s els jardins per aprofitar millor el dia. Evidentment bona part de la decisió dependrà del temps que esteu al Japó, però realment seria una llàstima perdre’s la visita a kokoen per anar amb preses. I desprès de tot, realment es perd mitja tarda? No ho crec. A més dels dos llocs esmentats, a la ciutat, seguint el contorn de la muntanya on es troba el castell, hi ha tres museus que poden resultar interessants. I si no, l’avinguda que condueix des de l’estació JR fins el castell es un gran eix comercial en el que us podeu perdre (i perdre el contingut de les vostres carteres) si no aneu amb compte.

I si a més teniu la sort d’anar un dia que hi ha festival, ja teniu el dia rodó.

Transport per la ciutat

Tots els llocs interessants de la ciutat estan situats a molt poca distancia els uns dels altres, i el conjunt a no més d’un quart d’hora caminant xino-xano, però si esteu cansats o no us agrada caminar, hi ha un autobús turístic que surt de davant de la estació de JR que fa una ruta que dona tota la volta a la muntanya del castell, fent parada davant dels punts més interessants.

Aquest autobús te un cost de tan solos 100円 per viatge (abonament d’un dia per 300円), tot i que realment considero que no paga la pena.

En resum, per poc que pugueu acostar-vos, visiteu la ciutat de Himeji, dedicant-hi un dia sencer per poder veure amb calma el castell i els jardins kokoen. I si aneu molt ajustats de temps, sempre es possible que us ho combineu amb un viatge per canviar de lloc d’allotjament, deixant les maletes a la consigna de l’estació i seguint camí cap al tard.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: