Kôkoen (好古園)

Si parlem de Himeji, tothom pensarà immediatament en el Castell de Himeji, un monument realment espectacular, gran i que sens dubte seria un pecat no visitar-ho, però que per a molta gent es l’únic interessant del lloc. Res més fals, ja que a  l’ombra del castell podem trobar uns jardins interessantíssims per passejar-hi i estar una estona relaxats (relaxació que si estàs realitzant un curt viatge a Japó amb ganes de veure el màxim possible segurament costarà d’aconseguir).

Aquests jardins, anomenats Kôkoen, o també Nishi-Oyasiki-ato, es van construir el 1992 per commemorar els 100 anys de la municipalitat de Himeji. Estàn formats per nou jardins separats seguint l’estructura de l’antiga residencia del Senyor de l’Oest (Nishi-Oyasiki) i altres cases samurais de la zona.

El nom de Kôkoen deriva de kokodo, que era el nom de la sisena escola provincial del Japó, fundada el 1692 a Himeji per Lord Sakai, senyor de Himeji en aquella època.

Els jardins capten l’essència de l’era Edo i inclouen diversos elements d’especial interès, des de una casa de té on per uns 500円 podeu fruir d’una autèntica cerimònia del té, passant per reconstruccions de les portes que històricament hi havia a la zona, fins a zones per contemplar amb calma i tranquil·litat la bellesa dels jardins i apreciar les flors i els arbres segons l’estació de l’any en que us trobeu.

En resum, arbres, flors, rierols, cascades i un ambient tranquil i relaxat per complementar perfectament la visita al majestuós Castell de Himeji que s’enfila per sobre d’aquests jardins. Una visita obligada encara que si la voleu fer amb prou tranquil·litat us obligui a dedicar un dia sencer a Himeji. Molta gent complementa la visita al castell pel matí amb algun altre visita (com Kobe) per la tarda. Jo lamento realment no haver-hi pogut dedicar prou temps, així que malgrat haver-hi estat, considero que Himeji encara està en la llista de “pendents” (fet reforçat pel fet que el castell es mereix una segona visita sense cap mena de dubte).

Informació important:

 • Lloc: Himeji  (Pref.Hyogo)
 • Com arribar-hi: aquest jardí està a pocs metres de la sortida del castell de Himeji, anant cap a la dreta. Si agafeu l’autobús turístic, la parada corresponent es diu igual que els jardins, i es la número 7 (es triguen 5 minuts en bus o 15 caminant des de l’estació JR).
 • Cost: 300 円, o 720円 en una entrada que combina l’accés als jardins i al castell.
 • Àlbum Flicker: http://www.flickr.com/photos/shordl/sets/72157626903395157/

Anuncis

2 comments so far

 1. Turris on

  Completament d’acord!
  Aquests jardins s’han de visitar si es va a Himeji.
  Els jardins separats entre ells per murs fan que un descobreixi a cada pas i a cada porta un “nou” racó, diferent a la resta.

  Si es té temps, també es pot visitar el museu de la prefectura de Hyôgo que hi ha darrere el castell i els jardins. Hi podreu veure mikoshi, vestits i armadures antigues, reproduccions/maquetes dels 12 castells que conserven la torre de l’homenatge original de tot Japó, etc.
  I on podreu fer-vos una foto vestint un kimono de 7 capes si ets noia, o l’armadura de samurai si ets noi. Però només fan una foto a certes hores en punt i el primer que arriba guanya. A mi se’m van abançar…

  Una altra dada interessant és que als punts d’informació que hi ha tant a l’estació JR com a mig camí del castell (Ôtemachi-dôri) es pot “llogar” bicis gratuïtament!
  Només has de respondre un petit qüestionari (en anglès o japonès) i ja tens bici per tot el dia!
  Bé… L’has de tornar abans de l’hora de tancament de les oficines d’informació.
  (Això era el 2004, no sé si encara és vigent el servei)

  • shordl on

   Gracies per complementar l’informació.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: