Fukuoka-Hakata (福岡-博多)

Fukuoka, la capital de la prefectura del mateix nom, es una ciutat moderna però amb diversos recons ben interessants, que en el seu conjunt es pot veure amb certa tranquil·litat en 1-2 dies, especialment si es fa servir el bus turístic, o autobús verd (グリーン), ja que fa un recorregut força ajustat als llocs més interessants.

Una ruta de la ciutat que començarem a l’estació de Hakata (博多) que es on arriben els trens shinkansen procedents de l’illa principal (per anar de l’illa de Honshu a la de Kyushu on es troba Fukuoka, el shinkansen passa per un túnel), i parada d’origen del autobús, que fa un recorregut bastant allargat  fins arribar a la Torre Fukuoka abans de tornar cap a l’estació de Hakata.

Al llarg del seu recorregut, aquest autobús fa diverses parades a les zones conegudes com Momochi, Ohori-Nagahama, Tenjin i la pròpia Hakata, cosa que ens permet veure quasi la totalitat de llocs interessants pujant i baixant lliurement (si tenim el passi d’un dia que costa 700円). Sobre les cinc de la tarda l’autobús modifica el seu recorregut, deixant de passar per la zona Sud de Ohori-Nagahama, ja que a aquesta zona el més interessant son els museus, que ja son tancats, passant a recórrer la zona d’oci plena de Yatai a Nagahama que comença a animar-se per la tarda (i dura fina altes hores de la matinada, tot i que el bus deixa de donar servei a quarts de nou) situada per sobre de la ruta habitual la resta del dia.

Visita Fukuoka amb el グリーンバス

Momochi: dins al zona de Momochi es pot visitar la Torre Fukuoka, Robosquare, Morizon (una lloc d’esbarjo situat en terreny guanyat al mar on es realitzen nombroses bodes), alguns museus com el Museu de la Ciutat, i pels més aficionats als esports el Fukuoka Yahoo Japan Dome, l’estadi de beisbol de l’equip de la ciutat, els Fukuoka Softbank Hawks.

Ohori-Nagahama: dins aquesta amplia zona de la ciutat es troba el Parc Ohori i les runes del castell de Fukuoka, nombrosos museus, jardins japonesos i temples, així com la ja anomenada zona d’oci nocturn del Carrer Nagahama Yatai (només si pot accedir amb el bus a partir de les 5 de la tarda i fins finalitzar el servei).

Tenjin: la zona de Tenjin es possiblement la més animada de totes per les que passa l’autobús, ja que es on es concentren els edificis públics, es la zona econòmicament més activa amb infinitat de centres comercials, botigues, etc., i també es pot considerar el centre cultural i de moda més important de Kyushu, amb edificis tan singulars com l’ACROS Fukuoka.

Hakata: Hakata antigament era una ciutat independent de Fukuoka, però va ser adsorbida per aquesta i ara es un barri més de la ciutat. Això si, un barri amb força moviment, no sols per tindre la principal estació JR de la ciutat, si no també per que allà s’hi troba el segon carrer de Yatai que hi ha a la ciutat, el principal barri d’oci nocturn, i l’important centre comercial Canal City, ple de botigues, llocs per menjar (com el Raumen Stadium). Però com no es viu només de nit, la zona també compta amb importants temples i centres culturals.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: