Odakyu Electric Railway (FFCC japonesos)

Logo de la Companyia

La companyia privada Odakyu Electric Railway es una mica més gran que la companyia Nankai pel que fa a territori cobert pels seus trens, però tot i així està força concentrada en la zona de Sud de Kantô, i més específicament a les zones de Enoshima, Hakone-Mt.Fuji i Numazu (a la península d’Izu), totes elles accessibles des de la base dels ferrocarrils de la companyia a Shinjuku, possiblement el complex ferroviari més gran del Japó, en bona part per que també hi ha l’estació de JR per on passen molts milions de persones diàriament.

I com acostuma a succeir amb aquestes companyies teòricament petites, les seves zones d’influència son molt freqüentades (en el cas d’Odakyu principalment pel turisme), i tot i que no sempre son l’única opció, si que sol ser la més còmoda i pràctica.

Planol àrea coberta per la companyia Odakyu

"Romance Car" a l'estació de Hakone Yumoto

Odakyu dona servei a la zona de Hakone i voltants del Mt.Fuji, sent l’única empresa de ferrocarrils que dona aquest servei (JR només arriba fins a Odawara, on es pot transbordar a la línea Hakone Tozan d’Odakyu si no s’ha volgut vindre amb aquesta des de Shinjuku), mentre que a la zona de Kamakura son els que arriben a Enoshima, i per mitjà de la línea Enoden també es pot arribar a les zones més interessants de Kamakura (a Hasedera, per exemple, no es pot arribar amb JR). I finalment, a la zona de la Península d’Izu es pot anar directament fins a Numazu, però cal agafar les línies de JR per recórrer l’altre extrem de la costa de la península, entre Atami i Ito.

Abonament per dos dies "Hakone Free Pass"

Però un dels grans avantatges de totes aquestes línies es que cada zona te uns abonaments exclusius que permeten agafar pràcticament qualsevol transport dels ferrocarrils Odakyu i dels autobusos Tozan d’alguna de les zones mencionades durant 2-3 dies (segons l’abonament i la zona), que son més que suficients per veure-les força be. I a més a més s’inclouen vals de descompte per a moltes de les atraccions de la zona (museus, parcs, i fins i tot restaurants). Però compte, que de vegades els descomptes no arriben a tots els mitjans de transport, com succeeix a la zona de Hakone amb el telecabina de Hakone Komagatake (que pertany a un altre companyia i per tant no està inclòs a l’abonament de la zona).

A part de les zones més turístiques ja mencionades, la companyia Odakyu també dona servei a les línies de Tama i Chiyoda, fent servir les vies de la línea de metro Chiyoda.

I com també es habitual en aquest tipus de companyies, els seus interessos no es centren únicament en els ferrocarrils (o el transport en general), si no que també tenen hotels, grans magatzems i altres negocis, que en el cas d’Odakyu es materialitzen a la zona de la seva base, Shinjuku, i l’anomenada “Shinjuku Terrace City”, on podem trobar entre altres, els grans magatzems Odakyu, Mosaic Street i l’hotel Century.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: