Ninomaru Shiseki Teien

De la historia del castell de Matsuyama ja us en vaig parlar anteriorment en aquest bloc, i avui us parlaré d’un parc creat a sobre de les restes d’una part d’aquest castell, i que tot i no ser gaire espectacular, representa una agradable i tranquil·litzadora visita per fer una pausa relaxant durant la visita a Matsuyama, a més d’una parada per reposar abans de fer l’atac final a la muntanya si heu decidit anar fins el castell a peu en doncs d’agafar el telefèric.

El ninomaru original es va construir com a posició defensiva de la torre principal, amb dos fossars interns situats al Sud i a l’Oest. El ninomaru tenia murs de pedra i parapets que connectaven les resistents torres i portes, així com edificacions en las que el senyor del castell podia viure i portar els seus afers.

Sannomaru (l’anell defensiu més exterior del castell) es va finalitzar el 1687, i el senyor del castell va traslladar-hi la seva residencia, quedant el ninomaru com a residencia del hereu. Durant l’Era Meiji el ninomariu es va fer servir coma oficina de la prefectura, però els edificis originals van quedar arrasats per un incendi el 1872, i els seus 270 anys d’història es van convertir en fum.

Font: scan follet informatiu

L’actual parc, situat sobre les ruïnes del ninomaru del castell de Matsuyama, es va reconstruir i obrir com a jardí històric el maig del 1992. El parc està estructurat de forma que els parterres i les piscines que el conformen tinguin la forma que tenien les diverses estructures originals segons els mapes antics de que es disposa, formant-se així dos tipus de jardins; un anomenat Omote Goten Ato Kankitsu Kusabana-en (ruïnes del palau exterior, jardí de les flors cítriques), i un altre anomenat Oku Goten Ato Ryusui-en (ruïnes del palau interior, jardí d’aigua en moviment). El Rinsen-tei està situat a l’Est del jardí expressant el wabi (gust pel que es senzill i silenciós)  i el sabi (simplicitat elegant), formant un estany i una petita cascada amb roques nues com a únic fons. Les torres, portes i parapets han estat reconstruïts emprant tècniques modernes, i també s’exhibeixen les restes d’un gran pou per veure com era antigament.

Al parc hi ha tres edificacions que es poden llogar (o llogar tot el parc) per realitzar cerimònies del té o lectures de haiku per uns pocs milers de Iens (1500-7000 円aprox.).

Suikinkutsu (水琴窟)

El suikinkutsu es un recipient buit que s’enterra cap per avall prop de l’estany d’un jardí japonès. A la part inferior del recipient (que al estar cap per avall ara es la part superior) es fa un petit forat pel qual es filtra l’aigua, gotejant sobre un plat poc fons que hi ha al coll del recipient. L’eco de les gotes d’aigua al colpejar l’aigua del fons crea un so agradable similar al del koto japonès (instrument de corda). L’origen del nom es desconeix, però fa referència al koto. Es diu que el suikinkutsu va aparèixer per primer cop al segle XVIII, potser com a forma de desguàs.

El suikinkutsu del Ninomaru Shiseki Teien va ser donat pel Sr. Hiroshiwada de la ciutat de To’on el març de 1997.

Informació important:

  • Lloc: Matsuyama (Pref. Ehime)
  • Com arribar-hi: la millor opció, si has decidit pujar a peu fins el castell de Matsuyama es anar-hi caminant des de l’estació de JR. Si pel contrari has preferit anar fins al castell amb el telefèric, llavors el millor es aprofitar per baixar a peu de la muntanya, passant per aquest parc.
  • Cost: 100円.

Font: scan follet informatiu

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: