Ferrocarrils Japonesos

Quan som petits qui més qui menys ens meravellen els trens, tot i que no sabria dir el motiu. En el cas del Japó l’afició als ferrocarrils en general es un dels hobbies més populars del país, i no entre els joves, si no entre gent de totes les edats. Només cal mirar una llibreria per comprovar que la secció dedicada a aquest hobby ocupa bona part dels estants.

No se si serà un factor, però com ja he comentat diverses vegades, al Japó no hi ha una única companyia de ferrocarrils estatal, com succeeix per exemple a nivell d’Espanya (tot i que algunes zones con Catalunya tenen també els seus propis ferrocarrils propietat de l’administració, no es la tònica general), mes aviat al contrari, les companyies privades son una tònica general, especialment a les zones més poblades del país, on podria dir-se que es fan la competència, tot i que no tinc xifres per comprovar-ho.

En els propers mesos aniré introduint diverses entrades relacionades amb les diverses companyies de ferrocarril, les seves zones d’influència i en quins casos es recomanable agafar aquestes línies en doncs de les de JR.

La Japan Railway Company (JR) es sens dubte la més coneguda de totes, per que amb ella pots viatjar per pràcticament tot el Japó, no com les privades que generalment tenen un àrea de serveis reduïda, i molt especialment pel famós JR-Pass del que ja us en vaig parlar anteriorment i que gairebé tot estranger que visita el país nipó ha adquirit.

Per complementar aquests articles sobre els ferrocarrils japonesos he creat un àlbum de Flickr dedicat exclusivament al tema que aniré completant mica en mica. També podreu seguir dia a dia aquestes fotografies a la nova secció del Portal Descobrir Japó anomenada “Foto del dia”.

Espero que quan acabi aquesta sèrie d’articles noms com Kintetsu, Odakyu, Tobu, Keisei, Keihin, Keihan, Hankyu i Nankai no seran noms totalment desconeguts per a vosaltres, i probablement podreu organitzar millor les vostres visites quan esteu al Japó.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: