Castell de Takamatsu (高松城) – Parc Tamamo (玉藻公園)

Sens dubte seria molt pretensiós parlar realment de castell, ja que amb prou feines queden algunes runes reconstruïdes, per la qual cosa seria més adequat parlar del Parc Tamamo, que es l’altre forma amb que es conegut aquest lloc.

Hi ha una cançó sobre el castell de Takamatsu que diu “Pots veure el Castell de Takamatsu per sobre del mar a Sanuki”, i també se l’anomena Castell Tamamo (de les algues) per que Kakimoto Hitomaru va fer servir el terme “tamamo yoshi” per referir-se a Sanuki a la col·lecció de poesies japoneses Manyoshu.

El castell de Takamatsu va ser construït per Chikamasa Ikoma, primer senyor feudal de Takamatsu, amb la característica bastant inusual de que era un dels tres únics castells japonesos que estaven envoltats per fossars d’aigua. Concretament tenia tres fossars, un extern, un entremig i un més intern. En aquella època la visió que es dominava des de el castell era magnífica, amb una torre de tres pisos y cinc plantes (bastants castells japonesos tenien en el seu interior més plantes que pisos semblaven tindre des de l’exterior, com a mesura per confondre als assaltants), que va acabar sent demolida en quedar ruïnosa.

Actualment encara es poden apreciar les torres Ushitora i la d’observar la lluna, així com la porta Mizutegomon, com a darrers vestigis de l’antic esplendor d’aquesta construcció, que ara ha estat ocupada per una bona zona de lleure amb vells pins japonesos i una petita àrea amb uns 90 cirerers a la zona Sud.

A l’interior del recinte també es poden veure diverses construccions, la més gran de les quals es el Hiunkaku, que va ser construït com a segona residencia per Yorinaga Matsudaira, 12º senyor feudal de la família Matsudaira. La construcció, que es va iniciar el segon any de la Era Taisho, va trigar tres anys, i compte amb una gegantina sala anomenada d’estudi, de 142 tatami (mesura japonesa per expressar les dimensions d’una sala, basada en el nombre de tatamis necessaris per cobrir el terra), i unes altres set cambres, cadascuna de les quals rep el nom del que es pot veure des de elles, com per exemple, la sala del pi, la sala de les onades, o la sala de les cícades. Actualment aquest edifici es fa servir per realitzar cerimònies del te, concerts i actes similars.

Realment, el castell/parc no te res realment excepcional, però tenint en compte el petit nombre d’atraccions realment interessants que te aquesta ciutat (jo només hi vaig anar per que si es una molt bona “base d’operacions” per visitar l’illa de Shikoku), val la pena dedicar-hi una estona en algun moment lliure de que disposis, o com a complement final a les demés visites per la zona, com el Ritsurin koen, del que ja us vaig parlar.

Informació important:

  • Lloc: Takamatsu (Pref. Kagawa – Shikoku)
  • Com arribar-hi: l’entrada principal està a tocar de la parada del ferrocarrils privats Kotohira, i a 5 minuts caminant de l’estació JR de Takamatsu.
  • Cost: 200円.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: