Minato Mirai 21

Hi ha imatges que veiem tantes vegades que ens queden gravades a la retina sense que ni tan sols sapiguem a què corresponen. I segurament una d’aquestes imatges sigui la d’una noria força gran (una de les més grans del mon, al menys quan es va construir) amb un rellotge al mig i que es va il·luminant seguint el pas del temps. Aquesta imatge, que ha aparegut en infinitat de pel·lícules i animes japonesos correspon a una de les atraccions del parc Cosmo World, de Yokohama.

La ciutat de Yokohama, actualment una de les més importants del país, i que està situada molt a prop de Tokyo, realment no va començar a cobrar importància fins l’obertura del Japó a occident desprès de l’incident amb el Comodoro Perry i els seus vaixells negres. Va ser llavors quan el port de Yokohama es va convertir en un dels que tenien més moviment del país. També va ser per aquesta causa que a Yokohama es on es va construir el primer ferrocarril que unia la ciutat amb Tokyo (seria l’equivalent del ferrocarril espanyol Barcelona-Mataró)… i també a conseqüència de tot això es va guanyar terra al mar. Es en part d’aquest terreny guanyat al mar (i que posteriorment s’ha engrandit moltíssim) on s’ha construït la zona anomenada Minato Mirai 21 (Port Futur 21), una zona plena de gratacels i edificis ultra moderns, hotels, centres de convencions, parcs, etc., per formar una zona dinàmica que mai no descansi.

Minato Mirai està dividida, administrativa i físicament, en dos districtes (Chuo i Shinko), i es d’aquest segon del que parlaré avui, de la part que es va guanyar al mar fa uns 800 anys i, posiblement, la que conté menys ciment de totes dues.

A la part de Minato Mirai 21 que correspon al districte Shinko hi ha diversos parcs i zones verdes (Aka rengai park, Shinko park, Canal park) cosa que permet fruir (si l’època es l’adequada), per exemple, dels cirerers. Però també hi ha diverses construccions singulars, com el ja mencionat parc d’atraccions Cosmo World i la seva noria que va seguint el pas del temps amb d’il·luminació de la seva estructura; el centre comercial World Porters, que destaca especialment pels productes d’importació que s’hi poden trobar; i molt especialment per dos edificis de totxo vermell que son un vestigi dels orígens com port comercial de la ciutat. Aquests edificis, ara reconvertits en zona cultural i recreativa, son antics magatzems construïts durant la era Meiji.

La resta de la zona presenta altres edificis que per si mateixos no son tan importants, però alguns dels quals presenten una arquitectura interessant d’observar, com per exemple, l’edifici de “Navios Yokohama” (escrit així en l’original).

En conjunt no es una zona especialment interessant si fas una visita ràpida a la ciutat, però si realment disposes de prou temps per fer un tranquil passeig, la veritat es que recórrer tota la façana marítima de Yokohama, al centre de la qual es troba aquesta zona, crec que només es podria classificar com de “tot un plaer”.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: