La façana marítima de Kobe

La ciutat de Kobe es, com la majoria de ciutats costeres japoneses, un important port comercial, però no per això han descuidat els aspectes lúdics i de serveis de bona part de la seva façana marítima, tot al contrari.

Kobe el 1995 va sofrir una gran destrucció a conseqüència del gran terratrèmol de Hanshin, en el que van morir més de 6000 persones i bona part de les infraestructures de la ciutat van quedar destruïdes o tan malmeses que es van haver d’enderrocar per poder seguir la reconstrucció. I la part que més va sofrir possiblement va ser la façana marítima, cosa que en part es pot considerar una benedicció ja que va ser durant la reconstrucció que una bona part de la façana marítima de la ciutat va ser recuperada per a fins lúdics. Així, en una amplia àrea que va des de el Parc Meriken fins a la zona denominada Harbor-land, actualment es poden trobar museus, amplies zones verdes, centres comercials i fins i tot un petit parc d’atraccions.

Al parc Meriken es poden trobar amplies zones obertes on la gent va a passejar, practicar algun esport (bàsicament bicicleta o jòguing), i on es troben alguns dels elements arquitectònicament més característics de la zona: la torre del port que ja vaig mencionar al parlar de com veure Kobe des de les alçades, i el Museu Marítim, que sembla un vaixell a punt de solcar les aigües amb les seves gegantines veles d’enreixat metal.lic.

Com a complement del museu, a l’exterior es poden veure (només per fora, no es poden visitar) un parell de hovercraft, i la reproducció d’una caravel·la espanyola, de la qual, malgrat no es pot trepitjar, si es pot veure força be l’interior des de la pròpia bora de la nau.

Al parc també poden trobar-se diverses obres commemoratives de events relacionats amb la ciutat, com una estàtua i placa (també en castellà i portuguès) dedicada als emigrants de la ciutat. Però el “memento” més important es un dels tants monuments que ha dedicat la ciutat a les víctimes del terratrèmol. Es tracta d’una petita zona de l’antic port que l’han deixat tal i com va quedar desprès del terratrèmol, i una petita exposició de com va quedar la cosa i de què es va fer per reconstruir-ho.

Si seguim la façana marítima (es pot fer a peu, però a causa de la pròpia estructura en molls del port, la distància es més gran del que sembla i gens interessant), arribem al centre comercial MOSAIC (si estem parlant de Japó no podia ser d’altre forma), que està format per carrers plens de botigues i amb decoracions bastant acurades per simular un paisatge tipus occidental (si coneixeu Barcelona, una mica con el centre comercial de La Maquinista, però en ben fet). El centre a “absorbit” dins la seva estructura alguns elements com un far, i no conté només botigues i restaurants, si no també un petit parc d’atraccions, cosa que el fa ideal per anar-hi de passeig i a divertir-se, amb la família o els amics.

MOSAIC es troba a la zona coneguda com Harbor-land, i està directament comunicat amb altres centres comercials (com els grans magatzems Hankyu i Canal Garden, que es com unes galeries comercials), per la qual cosa, si ets una persona que li agradi visitar botigues, t’hi pots passar hores sense ni tan sols trepitjar el carrer.

Un altre característica de la zona es que hi ha diversos vaixells de lleure (en realitat pel tamany son com petits transatlàntics) que ofereixen diversos serveis de ferry o esbarjo. Aquests vaixells son el Luminous Kobe 2 (que atraca davant de l’hotel Oriental al costat del parc Meriken, un creuer per la badia de Kobe, el bus aquàtic de la ciutat i la nau Concerto que s’agafa davant mateix del centre comercial MOSAIC. No se exactament quins serveis ofereixen aquests vaixells (el Concerto està qualificat com a nau restaurant) i quins son els seus preus, però si agafeu el pase d’un dia del City Loop disposareu de diversos descomptes.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: