Kasuga Taisha (春日大社)

A la ciutat de Nara, mentre va ser capital del Japó, es van construir nombrosos temples de gran importància. Anteriorment ja us vaig parlar de Tôdaiji, el temple budista més gran de la ciutat, i avui us parlaré de Kasuga Taisha, el temple shintoista més gran de tot Nara.

Kasuga Taisha no es tan espectacular com Tôdaiji al no tindre estàtues gegantines ni un edifici espectacular, i de fet si no saps que està allà realment es relativament fàcil que passis pel davant pensant que no es tracta més que d’un altre temple de la infinitat que pots trobar a la zona. També te l’inconvenient que es troba en una de les zones més llunyanes del parc de Nara, i el cansament pot fer que ni tan sols hi arribeu, però no per això evitareu trobar-vos amb infinitat de visitats, tant turistes com creients (es molt actiu pel que fa a celebrar cerimònies religioses, i fins i tot us podeu topar amb alguna en mig de la visita).

Kasuga Taisha va ser fundat fa uns 1200 anys, poc després que la capital es traslladés a la ciutat. Els edificis principals es van dedicar a les deïtats Takemikazuchi-no-mikoto i Futsu-nushi-no-mikoto, dos deus que van realitzar grans fites durant la fundació de la nació japonesa, i els ancestres divins del clan Fujiwara (Ame-no-koyane-no-mikoto i la seva consort Hime-gami). De fet, en el passat el temple acollia el uji-gami (deu tutelar o patró) del clan Fujiwara, però actualment compta amb una gran comunitat de fidels entre els habitants de Nara.

Des de la seva fundació el temple ha merescut una atenció especial per part de la família imperial, existint nombroses anotacions històriques sobre visites de la família imperial. A més a més, a causa de la seva funció com a repositori del uji-gami Fujiwara, el temple ha estat visitat habitualment per regents, ministres i caps de clans importants.

Les connexions entre Kasuga Taisha i el temple budista de Kofukuji, que ja eren fortes al ser, respectivament, el uji-gami i el uji-dera (temple familiar) del clan Fujiwara, es van aprofundir encara més per l’influencia del moviment sincronitzador Honjisuijaku entre el shintoisme i el budisme, cosa que va afavorir la seva propagació pel país.

Al temple tenen lloc diversos festivals al llarg de l’any, sent potser el més important el festival de primavera que te lloc el 13 de Març, que compte amb la presencia d’un missatger imperial.

Pel que fa a la construcció pròpiament dita, tot i estar formada per més d’una trentena d’edificis, el bloc principal que es pot visitar pot semblar una mica “poca cosa” a primera vista, on el més sorprenent son realment les més de 3000 llanternes de tot tipus de materials que estan penjades en diverses parts del temple, formant veritables avingudes de llums que s’il·luminen en la seva totalitat el 3-4 de Febrer i el 14-15 d’Agost. La resta del temps es poden veure penjades, malgrat que en una sala fosca es mantenen una bona quantitat constantment enceses. Aquestes llanternes mostren els noms de persones d’arreu del país, pertanyents a tots els nivells de la societat i tot tipus de professions, servint de testimoni mut de les profundes arrels de les seves antigues creences entre la gent comú.

Anteriorment he dit que Kasuga Taisha es troba a la zona més allunyada del parc i que potser hi arribis amb un empatx de temples, però tot i així mereix la pena arribar-s’hi (tampoc està a tanta distancia) i, si esteu realment empatxats de temple, sempre podeu tindre un lleuger besllum de  l’espectacle de llanternes i una visió general de la part frontal del temple des de l’entrada, a on es pot accedir sense necessitat de pagar l’entrada a la resta del recinte.

Informació important:

  • Lloc: Nara (Pref.Nara)
  • Com arribar-hi: el temple de Kasuga Taisha està situat en l’extrem més allunyat del parc de Nara tenint en compte la direcció des de on vindreu en cas d’arribar a Nara amb el tren JR, però com tots els temples de la zona, es fàcil arribar-hi mentre es recorre el parc.
  • Àlbum Flicker: http://www.flickr.com/photos/shordl/sets/72157625390489357/
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: