Shinsekai (新世界)

Foto: scan follet turistic

Ôsaka, la segona ciutat del país, te un gran inconvenient turísticament parlant, i es que tots els llocs interessants per visitar estan a força distancia els uns dels altres, així que et pots passar molta estona viatjant en metro o tren d’un a l’altre, especialment si només estàs visitant la ciutat, però no hi fas nit. La primera vegada que vaig visitar Ôsaka va ser d’aquesta forma. Un dia d’intensa visita per què per la nit havia de tornar a Kyoto, on tenia el ryokan… i la veritat es que tot i veure moltes coses, me’n van quedar encara més per veure. Es per això que al següent viatge vaig decidir allotjar-me uns dies a Ôsaka i veure la ciutat amb més calma, especialment els llocs que no havia pogut veure o no ho havia pogut fer amb prou calma.

Però si ets de les persones que t’agrada descobrir una ciutat caminant sense preses pels seus carrers, hi ha una zona d’Ôsaka que te tots els al·licients per ser visitada, el barri de Shinsekai (que vol dir “nou mon”). La zona, situada gairebé al límit inferior de la major part de mapes turístics de la ciutat, fa anys no tenia gaire bona fama, però darrerament s’ha convertit en un lloc atractiu pels turistes.

Fent un recorregut per la zona, podríem començar una mica més a l’Est, a Tennoji, on hi ha el temple Shintennoji (del que ja parlaré un altre dia per que crec que es mereix una entrada per si sol), passant posteriorment pel parc Tennoji. A aquest parc es poden distingir diverses zones, una primera prop de l’entrada amb un hivernacle i parterres adornats de diverses formes, incloses escultures de filferro i flors, des de la qual es pot accedir, passant pel costat del Museu Municipal d’Art, al jardí keitakuen, arranjat al voltant d’un llac, la bellesa del qual es pot assaborir tranquil·lament des de una casa de te amb una balconada sobre el llac. Des de aquest jardí passem a una zona més amplia amb un altre llac, aquest enorme, travessat per un pont que condueix al temple Tôkokuji. A aquesta zona es on l’any 1615 va tindre lloc una batalla entre les tropes de Tokugawa i un molt més reduït exèrcit de Sanada. El turó on va tindre lloc la batalla, anomenat com Cahusuyama, conté alguns recordatoris de la batalla, com un cartell on es pot veure la distribució de les tropes de tots dos bandols.

Si es vol completar la visita de la zona del parc Tennoji també es pot visitar el zoo, però si preferiu un canvi total de registre podeu seguir caminant cap a Shinsekai, la nostre autèntica protagonista d’avui.

Shinsekai es un àrea amb molt d’ambient nit i dia, que te un regust a barri antic dels anys 50-60, i la veritat es que si no fos un barri del Japó, faria una mica de por passar-hi, especialment de nit, però no se per quina raó, en aquell país en general sempre he tingut una sensació de seguretat que desprès, pensant-ho fredament, estic convençut no hauria pogut sentir a cap país occidental dels que conec.

Shinsekai te diversos elements característics, com Miyukidori, que es podria considerar corea-town, un spa molt famòs (Spa-world), i en general tot de locals per menjar i veure, pachinkos i altres locals d’oci.

Però l’element que més destaca de la zona es la torre Tsutenkaku, que probablement haureu pogut veure en més d’una ocasió en films o series d’anime que tinguin lloc a la ciutat. La torre, construïda a principis de segle, formava part d’un parc d’atraccions i es va fer ràpidament famosa com l’edifici més alt de la ciutat. Durant la guerra es va desmantellar per aprofitar el seu metall per la guerra, però va ser reconstruïda a finals dels anys 50 gracies al patrocini de Hitachi, que ha seguit patrocinant-la des de llavors. La torre va mantindre la seva alçada, però es va variar el disseny.

La torre presenta diversos elements curiosos, com els llums de neó de la part superior, que serveixen de “previsió del temps” seguint un codi de colors. A més, es possible veure el símbol de Hitachi (la companyia patrocinadora) des de tres dels quatre costats de la torre, i al quart no es pot veure per que hi ha un gran rellotge que es pot veure des de la zona de Tennoji.

Per altre banda, diuen que tindràs bona sort si et frotes la planta del peu contra l’estàtua de Billiken (deu d’origen hindú de la felicitat o de “les coses com haurien de ser”).

I si desprès de tot això no esteu cansats de caminar, podeu marxar de la zona cap al Nord per recorre Den-den town, també anomenat el barri elèctric (potser no sigui el barri més friki de la ciutat, però a bon segur que si teniu un hobby aquí trobareu el que busqueu), que us acabarà portant fins Nipponbashi o Namba.

Informació important:

  • Lloc: Ôsaka (Pref.Ôsaka)
  • Cost: 600円 (si el que voleu es pujar a la torre Tsutenkaku).
  • Com arribar-hi: per anar directament a la zona de Shinsekai es pot baixar a diverses parades de ferrocarril i metro com Dobutsuenmae, Shin Imamiya, Ebisucho o Minamitasumicho, segons la part per la que vulguis accedir, i el mitjà de transport emprat.
  • Pàgina web: http://www.shinsekai.ne.jp/en/index.html (en anglès).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: