Tenjin – Fukuoka (天神・福岡)

Dins la ciutat de Fukuoka, la zona coneguda con Tenjin es el districte comercial més gran de Kyushu, on s’hi poden trobar nombrosos centres comercials, les principals botigues de moda i diverses instal·lacions comercials d’altres tipus, així com hotels i restaurants, motiu pel qual la zona sempre està molt concorreguda tant per gent de la ciutat com pels turistes.

La zona de Tenjin no es massa gran, i es fàcil recórrer-la a peu mentre tafaneixes botigues o tractes de trobar un lloc on menjar una mica sense haver de fer una llarga cua (una tasca gairebé impossible d’assolir).

Edifici ACROSS Fukuoka

A banda de l’aspecte purament comercial, a Tenjin hi ha diversos punts amb un especial interès, com podria ser l’edifici ACROSS Fukuoka amb el seu aspecte singular. Es tracta d’un complex cultural únic, dissenyat com a instrument per a les relacions i els intercanvis internacionals, i gracies a la seva façana coberta de plantes es un autèntic oasis verd en mig d’una agitada àrea urbana.

Un altre edifici singular es el Fukuoka City Akarenga Hall, un edifici dissenyat el 1909 per Kingo Tatsuno (que també va dissenyar l’estació de Tokyo) i Yasushi Kataoka. Aquest edifici es el més conegut d’estil occidental de mitjans de la era Meiji, i ha estat designat com Important Be Cultural. Al primer pis hi ha una exposició de materials relacionats amb els escriptors originaris de Fukuoka més coneguts.

Finalment caldria mencionar la denominada Àrea dels Daimyo, que actualment està ocupada per cafès i botigues molt selectes, i es una de les zones més visitades pel jovent, especialment els caps de setmana. I combinat amb això (en una barreixa de nou i vell com es habitual al Japó) podem trobar botigues que han desenvolupat el seu negoci al llarg de generacions, per la qual cosa aquesta zona malgrat ser en bona part com la resta de Tenjin, també genera una atmosfera nostàlgica.

Però com estem parlant del Japó, com es normal, també s’hi poden trobar temples, concretament el temple shintoista Kego, situat al costat del parc del mateix nom, i en bona part encaixat entre edificis gegantins.

Informació important:

  • Lloc: Fukuoka (Pref. Fukuoka)
  • Com arribar-hi: la zona de Tenjin està relativament a prop de l’estació de Hakata, mes o menys a la zona central de la ciutat així que es relativament senzill passar-hi mentre es va o ve d’un altre zona. Tot i així, tant el bus turístic (parades 6, 7, 19 i N17) com el metro (Tenjin a les línies Kuko –la mateixa que ve de l’aeroport i pasa per l’estació JR de Hakata- i Nanakuma) tenen parada per la zona. També hi ha l’estació central d’autobusos i l’estació Tenjin dels ferrocarrils de la línia Nishitetsu Fukuoka Omuta.
  • Àlbum de Flickr: Fukuoka

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: