Dôtonbori (道頓掘)

La gent d’Ôsaka, la segona ciutat de Japó, i de la regió de Kansai en general, te un caràcter bastant diferent de la gent de Tôkyo (reconegut pels propis japonesos). No sabria dir exactament en que es diferencien, però bàsicament es que son més oberts. I un dels llocs que es més probable que puguis veure com es diverteixen es a la zona de Dôtonbori, en un dels “centres” més importants de la ciutat.

Dôtonbori es una zona força estreta i llarga (bàsicament ocupa un carrer i els seus voltants), molt a prop del canal del mateix nom, canal que es va començar a construir el 1612 de mans de Dôton Yasui. Cap al 1621, el nou shogunat Tokugawa va decidir urbanitzar la zona, i menys de 50 anys més tard a la zona s’hi aplegaven sis teatres de kabuki i cinc de bunraku (marionetes), així com el teatre de marionetes mecàniques Takeda Karakuri, tot això acompanyat dels locals de serveis addicionals corresponents. Avui en dia només queda un teatre de bunraku a la zona més llunyana, però es poden trobar infinitat de botigues, restaurants, llocs d’oci de tot tipus (karaokes, pachinkos, etc.)… i gent, molta gent. Possiblement només si el recorres pel matí a primera hora es possible que trobis els carrers quasi deserts.

Dôtonbori es famós per tot una sèrie d’imatges que sempre es repeteixen en qualsevol documental o article sobre la ciutat, com son el gegantí (te més de sis metres d’envergadura) cranc mecànic que anuncia el restaurant Kani Doraku, el cartell de neó d’un atleta que Glico va col·locar per primer cop el 1935, o fins i tot la gegantina noria que de forma el·líptica que es mou lentament per la façana de Don Kixote (ドン・キホーテ).

Com ja he dit, es difícil transitar per la zona de tanta gent com acostuma a haver-hi (especialment al vespre), però es gairebé “d’obligat compliment” l’anar-hi, pols ninots gegantins, per l’ambient, pels neons, i si no teniu un pressupost limitat, per degustar el cranc gegant.

Però la visita a la zona pot ser molt més complerta, ja que Dôtonbori es l’epicentre d’una zona comercial molt amplia on podreu trobar tot el que les vostres butxaques o la vostra força de voluntat us permetin adquirir: botigues de grans marques internacionals a Midôsuji, botigues i locals moderns i més “occidentalitzats” a Amerika Mura, centres i carrers comercials, així com cinemes i altres locals al voltant de l’estació de ferrocarril de Namba, botigues de tot tipus de hobbies al llarg de Sakasuji (l’anomenat Den-den Town), i el ja mencionat teatre de bunraku.

Problemes per visitar la zona? Doncs a part del perill per les vostres butxaques i un possible sobrepès a la maleta o a les vostres panxes, el més perillós potser es el que us podeu perdre tractant de sortir per alguna de les més de 50 sortides de l’estació de metro de Namba… això si no conteu les sortides de les estacions de ferrocarril i de la parada de metro de Nipponbashi, que es comuniquen entre elles per sota terra per mitjà de centres comercials soterranis i que cadascuna te les seves pròpies sortides; o que us penseu que no heu aconseguit sortir per que seguiu sense veure el cel (i es que moltes d’aquestes sortides donen directament a l’interior d’edificis).

Informació important:

  • Lloc: Ôsaka (Pref. Ôsaka)
  • Com arribar-hi: l’estació de metro Namba de les línies Sennichimae, Midosuji i Yotsubashi tenen nombroses sortides a la zona de Dôtombori. I per l’altre extrem podem trobar l’estació de Nipponbashi, de les línies Sakaisuji, Sennichimae i la línea de ferrocarril Kintetsu Nara. L’estació de ferrocarril Namba (de les companyies JR, Kintetsu i Nankai) també es molt propera a la zona, a la que podràs arribar-hi per sota terra.
  • Àlbum de Flickr: http://www.flickr.com/photos/shordl/sets/72157624211474483/
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: