Owakudani (大涌谷)

La zona volcànica propera al Fuji es evidentment rica en aigües termals, cosa que aprofiten molts dels ryokan de la zona (i altres instal·lacions turístiques) pels seus famosos onsen d’aigües termals, però també s’hi poden trobar altres fenòmens vulcanològics interessants, com la vall de Owakudani de la avui us en parlaré.

Owakudani es una vall formada per un cràter on s’acumulen substàncies de l’interior de la terra. Es una zona encara activa, des de la que es pot veure perfectament el Fuji, i a la que es pot accedir per carretera i amb el telefèric que uneix Sôzuzan i Tôgendai (inclòs en el Hakone Free Pass de la companyia Odakyu). De fet es a la parada d’Owakudani on s’ha de baixar obligatòriament per fer el transbordament del telefèric que puja fins aquí, cap al que baixa.

La zona de l’estació del telefèric està sempre molt concorreguda, ja que s’acumula la gent que ve amb el telefèric i la dels nombrosos autocars de turistes (especialment en dies festius) que descarreguen els seus passatgers durant uns minuts en una zona molt comercial, ple de parades de menjar i de records, cosa que quasi fa que et pasi desapercebut un petit temple dedicat a Ksitigarbha Bodhisattva, que es el buda al que s’invoca per aconseguir una llarga vida i per donar a llum sense problemes.

Des de l’extrem d’aquesta “zona comercial” hi ha un camí ben marcat i poc exigent físicament que et condueix per uns 300m fins a Funenchi en mig de fumaroles i rius sulfurosos que corren muntanya avall. Al arribar a Funenchi ens trobem un altre botiga de “menjar”, i es que aquí es on es couen els coneguts ous negres o kurotamago (黒玉子), fets en aigua volcànica, de forma que absorbeixen els sulfats i els ions de ferro d’aquesta, i en conseqüència la seva closca queda negre. Aquests ous negres, que es venen en paquets de cinc (curiositat: sembla que allà conten els ous per desenes o fraccions, no per dotzenes o fraccions com nosaltres), segons diuen, prolonguen la vida, i la veritat es que sembla que la gent es mati per aconseguir-los. Cada paquet costa 500円 (actualment 0.87€ per ou), i la veritat es que pensava que tindrien un sabor “especial” a causa del sofre de l’aigua on es fan, especialment si vols fer cas de la gent que està provant-los pels voltants (les onomatopeies i qualificatius de “boníssim” i termes similars eren un clam), però jo no els vaig trobar  en gens diferents en sabor dels ous durs normals i corrents, de fet fins i tot una mica més insípids.

Cal advertir que es possible que el camí que us porta entre les fumaroles i rius sulfurosos estigui tancat, ja que si els nivells arriben a determinat nivell que pot ser tòxic, tanquen l’accés per seguretat. Tot i així, a l’entrada hi ha unes fortes recomanacions per que la gent amb problemes respiratoris no hi vagi, i pels que no tenen problemes de salut recomanen molt emfàticament que no et quedis quiet al mateix lloc gaire temps, i que avancis a un bon ritme de marxa. Però no per això us quedareu forçosament sense ous negres, ja que hi ha muntat un sistema per transportar els ous acabats de fer (si donen a l’abast) fins a la entrada del camí, on en una de les botigues de la “zona comercial” també els venen (potser no tan calents, però al menys no et cremes les mans al tractar de treure la closca).

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: