Ritsurin Koen (栗林公園)

Takamatsu, la capital de la prefectura de Kagawa, es possiblement la ciutat més gran de l’illa de Shikoku, i potser es podria dir que la capital de industrial de l’illa. Es per això que no te masses atractius turísticament parlant. Amb una notòria excepció… el parc Ritsurin.

El Parc Ritsurin, que personalment crec es quasi l’únic element que no pots perdre’t si visites la ciutat, es el jardí més gran de tot el país de entre tots els que han merescut la qualificació de Patrimoni Cultural Especial (i no en son pocs). Conté 6 llacs i 13 turons col·locats de forma que creen un paisatge únic amb la muntanya Shiun de fons. Pertany a l’estil de vistes canviants al llarg del recorregut, característic de principis del Període Edo, i es interessant de visitar en qualsevol època de l’any: cirerers a la primavera, iris i lotus a l’estiu, arces a la tardor i camèlies a l’hivern es combinen per fer aquest parc atractiu en qualsevol estació de l’any.

El parc va ser creat inicialment el 1570 quan la família Satô governava la zona. Posteriorment el senyor feudal de Sanuki el va ampliar, i en darrer terme va ser els Matsudaira els que al llarg de més de 100 anys van anar fent successives ampliacions i reformes fins que l’obra es va finalitzar el 1745. El parc va servir de residencia privada de 11 generacions de Matsudaira al llarg de 228 anys fins que la Restauració Meiji va abolir el sistema de castes, i el 1875 va convertir-se en parc provincial.

El parc te unes 75 hectàrees i es pot visitar còmodament en unes dues hores. Per accedir-hi hi ha dos entrades, però jo us aconsellaria fer servir l’entrada Est, ja que aquí es possible que us trobeu amb algun guia voluntari que us acompanyi de forma gratuïta per la meitat Sud del parc, amb interessants explicacions sobre els efectes que es volien donar al fer cada zona d’una forma determinada. I si teniu molta sort us podeu trobar amb el Sr. Ishizuka que parla castellà força be, encara que si no teniu problemes amb l’anglès es possible que les explicacions us les doni la seva acompanyant, la Srta. Maki (que no parla castellà) mentre el Sr. Ishizuka xerra amistosament amb vosaltres de qualsevol altre tema no relacionat amb el parc.

Dins el parc hi ha també diversos “afegits” com el Museu d’Artesania Sanuki o la Sala de Promocions de Comerç i Industria creats per fomentar aspectes de l’economia local, i per un preu addicional (que inclou degustació de te) podeu visitar la casa de te Kikugetsutei.

Alguns dels elements més característics del parc son la ja mencionada casa de te Kikugetsutei (casa on es recull la lluna), anomenada així en al·lusió a una poesia del poeta xinès Uryôshi que diu “Recullo l’aigua i trobo la lluna entre les meves mans”, o el Hakomatsu, una doble fila de pins negres plantats a l’època feudal que, amb la poda s’ha aconseguit que adoptin una forma de “caixa” per dins de la qual passa el camí.

Informació important:

  • Lloc: Takamatsu (Pref. Kagawa)
  • Com arribar-hi: tot i que es pot arribar caminant des de l’estació JR de Takamatsu (i aprofitar així per veure una mica la ciutat) de forma senzilla (un cop agafes el carrer principal només cal seguir tot recte), es pot arribar amb bus (línia Kotoden parada Ritsurinkoen mae), o amb tren: línia JR parada Ritsurinkoen kitaguchi (situada a 3 minuts caminant de la porta Nord) o la parada Ritsurin (situada a 20 minuts caminant de la porta Est) i si agafeu la línea privada Kotoden, baixant a la parada Ritsurin Koen (situada a 10 minuts a peu de la entrada Est).
  • Cost: 400円. Entrada gratuïta els dies 1 de gener i 16 de març (aniversari de la inauguració).
  • Pàgina web: http://www.pref.kagawa.jp/ritsurin/index_e.html (en anglès).

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: