San Francesc a Kagoshima

Espanya, sent un país catòlic com es, ha donat un bon nombre de personatges religiosos a la historia, no sols del nostre país, si no de tot el mon. I un d’aquests religiosos que varen traspassar les nostres fronteres va ser el Navarro Sant Francesc Xavier (1506-1552), que va dedicar uns deu anys de la seva vida a evangelitzar a l’Àsia, i com vull destacar avui, el Japó.

Kagoshima es una ciutat que sembla molt orgullosa dels seus habitants il·lustres (o aquesta es la impressió que en vaig treure), fins i tot si no son originaris de la ciutat, o ni tan sols del país. Es per això que hi ha una petita zona de la ciutat que podríem dir està “dedicada” a Sant Francesc, amb un petit parc dedicat a la seva persona, on a més d’un monument que commemora la seva estada a la ciutat, hi ha una església catòlica que porta el seu nom.

A l’Abril de 1549, Sant Francesc va marxar de la zona de l’Índia, on havia estat predicant, acompanyat per un altre sacerdot de la seva ordre (la Companyia de Jesús), i tres japonesos conversos, un d’ells germà coadjutor. El dia de la Asunción van desembarcar a Kagoshima, on les autoritats no els van posar cap pega. Sant Francesc es va dedicar a aprendre una mica de japonès per poder traduir una exposició senzilla de la doctrina cristiana que posteriorment es va dedicar a repetir a tots els que volien escoltar, aconseguint d’aquesta forma un centenar de conversions en tan sols un any.

El seu gran èxit va fer que les autoritats comencessin a posar-se nervioses, que li van prohibir seguir predicant. Va ser llavors que va decidir marxar a un altre ciutat, però abans de fer-ho va visitar la fortalesa de Ichku, on va convertir a la dona del Senyor i algunes persones més, que varen quedar al càrrec de la nova congregació, congregació que deu anys més tard Luis de Almeida va poder constatar que seguia en ple fervor malgrat tractar-se d’una comunitat aïllada.

Sant Francesc va estar doncs a Kagoshima, però també a una població al Nord de Nagasaki, a Yamaguchi, i fins i tot va intentar anar a Kyoto, però la seva situació personal i la situació política de la època el van fer desdir, tornant a Yamaguchi fins que finalment va embarcar a un vaixell portuguès amb la intenció de tornar a l’Índia.

Informació important:

  • Lloc: Kagoshima (Pref. Kagoshima)
  • Com arribar-hi: amb el bus turístic (City View) pots accedir-hi directament (parada 3).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: