Records de viatge

Quan algú empren un viatge per plaer es sens dubte per passar-s’ho molt be i fruir de cada instant, però considero que un viatge així no només et permet fruir mentre estàs viatjant, i quan arriba el moment de la tornada s’ha acabat (be, si que tens una certa decepció per que ja s’ha acabat). Personalment penso que ja durant la preparació del viatge es pot fruir força, buscant informació, esperant amb ganes veure tot el que has planejat i més, etc.

Però el que segur tothom estarà d’acord es que també es frueix força dels viatges realitzats quan rememores el succeït i penses en tot el que vas veure i viure. Hi ha moltes formes de rememorar els teus viatges: reunint-se amb amics per ensenyar les fotografies i vídeos que has fet, comentant com t’ha anat amb companys, revivint-ho amb companys de viatge o gent que també hi hagi estat, o fins i tot escrivint un bloc sobre les teves experiències durant el viatge.

Tot i això, hi ha un altre forma de reviure aquests records, i potser de forma més espontània i, per inesperada, benvinguda. M’estic referint a tornar a veure els llocs on has estat a, per exemple, un programa de televisió i poder dir “mira, aquí jo hi he estat”. Evidentment, els documentals de viatges o culturals en general son la millor font per poder tornar a veure aquests llocs, però no l’única. Jo m’he trobat en moltes ocasions que estava veient una pel·lícula o anime en que la situació es desenvolupa en un lloc on hi he estat, i m’he trobat somrient al pensar “aquí hi he estat, això era allà on…”. Es clar que en el meu cas això es possible per que soc un fan de les pel·lícules japoneses i de l’anime (on son tan fidels reproduint els paisatges, que es poden reconèixer amb gran facilitat), però també es pot donar (encara que menys) si no es el cas, amb pel·lícules com, per exemple, “Lost in translation”. Llocs habituals que es poden reconèixer son el castell de Himeji en el cas de pel·lícules de samurais, zones concorregudes de Tokyo en bona part de films moderns, o diferents zones de Kyoto en tot tipus de pel·lícules i animes.

O potser es al revés, estàs tan acostumat a veure alguns d’aquests llocs en pel·lícules i animes, que acabes desitjant visitar-ho quan finalment fas el viatge (algunes destinacions a les que hi he anat han entrat en els meus plans d’aquesta forma), o acabes fent fotografies de senyals de trànsit per que et sonen els noms d’haver-los vist a la tele.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: