Ameyoko (アメ横)

Ameyoko, que es una abreviatura del seu nom complert, Ameya Yokocho, que significa “carreró de les botigues de dolços”, es un dels punts més populars de la zona propera al parc Ueno. En aquest mercat pots trobar-hi quasi de tot, des de menjar a roba, passant per botigues de cosmètics i nombrosos llocs per menjar, i esta a tocar de diversos grans magatzems força importants (tipus El Corte Inglés o Printemps) que ocupen bona part del carrer principal paral·lel al mercat, per la qual cosa es una zona per anar de compres molt important.

Cal especificar però, que si be per anar de compres “de qualitat” la zona preferent podria dir-se que es Ginza, aquesta zona es molt més per a compres “de barri” o “populars”, però no per això es troben coses “cutres”, tot al contrari.

El mercat està situat sota les vies elevades de la línea de tren Yamanote (la línia circular de JR), i els carrers paral·lels a aquestes vies, entre les parades de Ueno i Okachimachi, i en els seus orígens, aquest mercat venia pomes caramel·litzades (d’aquí el seu nom), però després de la guerra es va instal·lar un important mercat d’estraperlo que en part va conformar el seu nom (es diu que “ame” en aquest cas es va derivar del seu significat en japonès -dolç- a una abreviatura de “americà”). Amb el pas del temps el mercat es va anar legalitzant, es va eliminar la delinqüència de la zona i es va conformar el mercat actual, que sembla vagi a desbordar en qualsevol moment els seus límits. Les paradetes actuals, mes aviat botigues convencionals amb una gran exposició de cara al públic que no pas parades tipus encants o “mercadillo”, ofereixen una mica de tot, però potser destaquen les botigues d’alimentació i les de roba.

Per a si mateix potser Ameyoko no justificaria una visita, però tenint en compte la seva proximitat al parc Ueno, si que es una visita que jo recomanaria realitzar al acabar de veure el parc, entre altres raons per que et permet copsar l’ambient (sempre està atapeït de gent), per que pots trobar coses curioses, i a més el seu horari d’obertura es tan ampli, que es pot visitar al capvespre, quan ja es complicat fer res que no sigui comprar o buscar un bar o restaurant (hi ha molts llocs per menjar a la zona), o potser jugar al pachinko (també es pot trobar un al mercat) o a màquines recreatives.

Informació important:

  • Lloc: Tokyo (Ueno – Taito City)
  • Com arribar-hi: el mercat s’estén entre les parades de JR de Ueno i Okachimachi.
  • Pàgina web: http://www.ameyoko.net/e/ (en anglès)
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: