Tōdaiji (東大寺)

Nara, una de les antigues capitals de Japó, està situada a poc menys d’una hora de tren de Kyōto, i es un dels llocs que qualsevol turista ha de visitar. La ciutat està plagada de temples, entre d’altres atraccions (com els cérvols que corren lliurement pel parc on es troben quasi be tots els temples), però potser la que tothom associa ràpidament amb el lloc es el gran buda que es troba a Tōdaiji.

Tōdaiji, que es podria traduir com “Gran Temple de l’Est”, es un més dels monuments japonesos qualificats com Patrimoni de la Humanitat, i el motiu principal de que sigui tan conegut es pel Daibutsu, o buda gegant, que conté.

Inicialment Tōdaijiva ser construït l’any 745 per ordre de l’emperador Shomu per tal de protegir la ciutat de les terribles epidèmies que periòdicament afectaven la ciutat. Es va trigar 15 anys en acabar la seva construcció, que servia principalment com a lloc per resguardar la gran imatge de buda (Varocana Buddha, o “buda que brilla per tot el mon com el sol”), una de les representacions més grans de buda que es poden trobar al país, conjuntament amb el buda de Kamakura. A més el temple servia com a temple principal de tots els temples provincials del país.

Malauradament, com es habitual en el país, el temple ha sofert diferents desgracies com incendis, que han destruït l’edifici i han malmès en més d’una ocasió parts de la estàtua, fins el punt que l’edifici actual s’ha vist reduït en extensió i tamany total (actualment es dos terços del seu tamany original), però dins mateix del temple es pot veure una maqueta de com era originalment per que podem fer-nos una idea aproximada de com era el complex sencer. Malgrat tot, el temple es segueix considerant l’edifici de fusta més gran del mon.

Però el gran daibutsu no es l’únic gegantí del temple, ja que flanquejant la estàtua hi ha diversos adorns i altres estàtues que, malgrat ser comparativament molt més petites, també es podrien considerar gegantines.

I una darrera curiositat… una de les columnes de suport posteriors te un forat que la travessa, i no seria rar que pugueu veure algú tractant de passar pel forat. De fet, si us creueu amb una visita d’escolars de primària, es molt probable que veieu com fan cua davant del forat mentre els propis mestres el ajuden a passar pel forat tirant d’ells des de l’altre costat. Suposo que us preguntareu el motiu de tan estranya conducta… i es que es diu que si algú pot passar pel forat tindrà assegurat un lloc al paradís.

Foto: Arturo

Informació important:

  • Lloc: Tōdaiji (Nara – Pref. Nara)
  • Com arribar-hi: des de l’estació JR de Nara s’hi pot arribar fàcilment a peu, només cal seguir els altres turistes o les indicacions, ja que es el lloc més visitat de tota Nara.
  • Cost: 500円.
  • Àlbum de Flickr:Nara
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: