El Mt.Fuji (富士山)

El Fujiyama, o Mt. Fuji, es la muntanya més alta del Japó, amb 3.776 m, i sens dubte una de les icones més importants del país del sol naixent. Situat a cavall de les prefectures de Shizuoka i Yamanashi, a pocs kilòmetres a l’Oest de Tōkyō, es una visita gairebé obligada de qualsevol ruta.

La veritat es que veure la muntanya es més difícil del que sembla segons l’època de l’any en que visitis el Japó, ja que moltes vegades està coberta de núvols. Teòricament es possible veure el Fuji fins i tot des de Tōkyō (si pugeu a la Torre de Tōkyō en un dia clar podreu distingir la seva silueta); des de el shinkansen de la línea Tōkkaidō (els que van cap a Kyōto i Ōsaka); o des de la zona de Hakone.

Les fotografies que il·lustren aquesta entrada mostren les dues vegades que he estat a prop del Fuji. La primera va ser en un mes d’agost, i la veritat es que puc dir que estava al Fuji per que la guia de l’excursió organitzada ho assegurava, però la veritat es que a la 5a estació (on estan preses les fotos) no es veia més enllà d’un o dos metres; la segona va ser un dia molt asoleiat de primavera (principis d’abril), des de el llac Ashi (Hakone), on en un dia clar es pot veure perfectament el Fuji retallat entre les muntanyes que envolten el llac.

Foto: Arturo

Físicament parlant, el Mt. Fuji es un volcà (encara actiu) que es pot pujar fins d’alt de tot (només està obert l’accés durant unes setmanes als mesos de juliol i agost), sent tradició atacar el cim a darrera hora de la nit per tal de veure la sortida del sol des de el cim. De fet, tot i que jo personalment no he pujat cap cop fins dalt (i tot i estar en la llista de coses pendents de fer al Japó, no estic massa segur d’intentar-ho alguna vegada), la veritat es que durant la temporada quasi has de demanar permís per passar, de tanta gent com ho fa, ja que els camins d’accés no son tan exigents com es podria pensar i per això molta gent s’hi atreveix. A més, pel camí hi ha diferents llocs on parar a descansar (concretament n’hi ha cinc des de la que es pot arribar per carretera fins a la que hi ha aproximadament a una hora del cim, on fins i tot hi ha algunes places per dormir).

 

Per arribar a la cinquena estació (a la que es pot arribar per carretera), hi ha autobusos que t’hi porten, però les combinacions des de Tōkyō no son massa bones. Un altre opció, si no vols pujar fins el cim, es mitjançant una excursió organitzada, que a més del Mt. Fuji generalment et porten a la zona de Hakone.

Informació important:

Encara que no ho sembli, darrera els núvols hi ha el Fuji

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: