L’altre Hiroshima (広島)

En més d’una ocasió ja he dit que es una llàstima que la major part dels turistes occidentals (potser per una qüestió de temps) tan sols dediquen una visita molt fugaç a Hiroshima i Miyashima, visitant pel matí el Parc de la Pau i per la tarda l’illa de Miyashima, i molt probablement la pròpia oficina de turisme en tingui part de la culpa ja que només et parlen d’aquests llocs si no insisteixes molt. Però Hiroshima (de Miyashima ja n’he parlat i en seguiré parlant més endavant) es més que el Parc de la Pau. De fet, fins i tot fent una visita ràpida, aprofitant quan es vagi o es torni del Parc de la Pau, en doncs de perdre’t per la zona comercial (molt moderna i molt similar a la de les demés ciutats japoneses), fent una mica de volta pots passar per dos llocs interessants: el castell de Hiroshima i els jardins Shukkeien.

Castell d’Hiroshima (広島城)

El castell de Hiroshima, evidentment destruït durant la guerra a causa de la bomba atòmica, ha estat reconstruït en part, podent-ne visitar una entrada i la torre principal, que es fan servir com a museu i per exposicions. A més a més, als terrenys del castell es poden veure les runes de diverses instal·lacions militars, que varen ser els ocupants del castell des de la guerra xino-japonesa del 1894-95 fins el final de la Segona Guerra Mundial.

El castell original va ser construït el 1589, i també rebia el nom de “Castell de les Carpes” (pronunciat “rijo” en japonès) per que a l’àrea en que es va construir s’anomenava こいのうら (costa de les carpes). Després d’un relativament breu període de control per part de les famílies Mori i Fukushima (uns 30 anys en total), la família Asano va ser la que el va ocupar fins l’abolició del sistema de castes a l’Era Meiji.

Per arribar-hi, si voleu anar-hi en tornar del Parc de la Pau, només cal que passeu pel costat de l’estadi de beisbol que hi ha una mica més amunt de la Cúpula de la Bomba i travesseu la zona d’equipaments que hi ha al darrera de l’estadi. Posteriorment, si sortiu per una sortida lateral i seguint en direcció a l’estació de JR, trobareu el segon punt d’aquesta ruta “estesa” per la ciutat d’Hiroshima, els jardins Shukkeien.

Shukkeien (縮景園)

Aquests jardins construïts inicialment al 1620, sota el govern de Asano Nagaakira, van ser encarregats per Ueda Soko, un dels vassalls principals d’Asano i reconegut mestre de la cerimònia del té, com a jardí de la seva residencia. El seu nom literalment significa “jardí del paisatge encongit”, ja que representa diversos paisatges a escala reduïda, seguint el model dels paisatges en miniatura de Xihu a Hangzhou (Xina).

L’element més destacable es el llac central, que conté més de deu illetes grans i petites i que està situat al centre d’una circumferència de turons, valls, ponts, cases de te, i plantes perfectament arranjades, totes elles connectades per un caminet que permet recórrer tot el jardí mentre es fa la volta al llac.

El 1945 el jardí va quedar destruït per la bomba atòmica, però el 1951 ja estava obert de nou al públic (formava part del patrimoni de la ciutat des de 1940) tot i no haver-ne finalitzat la reconstrucció, que no fa finalitzar del tot fins el 1974, quan es va finalitzar la reconstrucció del darrer dels edificis (el Meigetsutei).

La veritat es que tot i tractar-se d’un jardí envoltat totalment per la ciutat (un dels límits es el riu, però la resta son edificis i carrers), es molt relaxant passejar per ell, ja que quasi be no es sent cap soroll exterior, una bona culminació per una visita una mica més complerta a Hiroshima.

Informació important:

  • Lloc: Hiroshima (Pref. Hiroshima)
  • Com arribar-hi: tornant o anant cap al Parc de la Pau des de l’estació de JR a peu es pot passar per tots dos llocs fent molt poca volta.
  • Cost: 360円 torre del castell; 250円 Shukkeien.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: