La Barrera de Hakone (箱根関所)

Al costat del llac Ashi, al peu del Fujiyama, es pot visitar l’anomenada Barrera de Hakone (o Hakone Sekisho), un antic punt fronterer establert el 1619 pel shogunat Tokugawa per controlar els accessos a Edo (la actual Tôkyô) al llarg de la carretera de Tôkaidô, que era la principal ruta entre Edo y Kyôto.

La barrera de Hakone era un dels 53 punts de control establerts per tot Japó, i es considera que va ser el més gran y el més important ja que la seva funció principal era evitar que s’introduïssin armes a Edo, i molt especialment que les dones tractessin d’abandonar Edo (on eren hostatges del shogunat per assegurar la lleialtat dels seus parents a províncies).

La reconstrucció que es pot visitar, que va ser inaugurada el 2007, es va fer de forma molt acurada, emprant fins i tot tècniques tradicionals i materials com els originals, seguint un document datat el 1865 que parlava de la seva reconstrucció, i que es va trobar el 1983 a la prefectura de Shizuoka. A més de reconstruir els edificis, s’han  col·locat figures per representar les diverses tasques que es duien a terme al sekisho, il·lustrant així molt millor la vida quotidiana del post, així com molts dels estris emprats (com les armes). Així, entre les figures potser destacaria la de les hitomionna (瞳女), que eren oficials femenines encarregades d’inspeccionar a les dones que arribaven a la barrera (fins i tot buscaven entre els cabells no portessin alguna cosa amagada).

El Hakone Sekisho estava situat al mig d’un camí flanquejat per cedres gegantins, part del qual encara es conserva i es pot recórrer a peu. Es per això que, si be es pot arribar al sekisho baixant a la parada Sekisho Ato Iriguchi, quasi es preferible arribar-hi caminant (o si mes no sortir-ne) i aprofitar per seguir part d’aquest camí.

A més, amb l’entrada s’inclou la visita a un petit museu situat a poca distancia del sekisho, on es pot aprendre una mica més de la historia del lloc i la època. I si no us interessa ni el museu ni veure amb detall les habitacions interiors, sempre podeu passar pel camí que hi ha entre les dues portes, des de on es pot veure una mica de l’interior, i pel que no cal pagar res.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: