Sanjûsangendô (三十三間堂)

Sanjusangendô es com es coneix un dels temples més visitats de Kyôto a la part Sud de les Higashiyama (el tros d’aquestes muntanyes que no està recorregut pel Passeig de la Filosofia). Malgrat aquesta denominació, el seu nom oficial es Rengeô-in, i es una estructura registrada com a Tresor Nacional pel govern japonès.

El temple va ser originalment establert per Taira no Kiyomori el 1164, però com es habitual, no va sobreviure a un incendi, reconstruint-se el 1266, però des de llavors l’edifici tan sols ha sofert renovacions, en especial l’edifici més característic, una llarga sala de 120 metres de llarg, a l’interior de la qual hi ha 33 espais entre les columnes que li han donat el nom i on es troben l’atractiu principal del temple, les 1001 estàtues de la deïtat budista Juichimen-senjusengen Kanzeon (o segons la seva denominació més coneguda: Kannon). Aquestes estàtues son realment 0 estàtues de Kannon de peu, més una estàtua gegantina de Kannon asseguda, totes elles construïdes en xiprer japonès (124 es van construir al s.XII, durant la seva fundació, i les restants 876 durant la renovació del s.XIII).

Foto: Arturo

Totes aquestes estàtues presenten poses lleugerament diferents, i estan col·locades al llarg d’un mur que separa la llarga sala per la meitat, creant un circuit d’anada i tornada que està protegit per 28 imatges que serveixen de guardians poder protegir la Kannon i als piadosos budistes que creuen en Kannon. Moltes d’aquestes figures representen imatges mítiques força realistes inspirades en llegendes de l’antiga India.

Finalment també es poden veure unes dinàmiques estàtues dels deus del tro i del vent sobre pedestals que representen núvols, i situades als dos extrems de la sala.

Tot plegat configura una visita ràpida a aquesta sala, especialment a l’estiu, ja que acostuma a estar ple de turistes i la zona no te gairebé cap tipus de respirador (algunes de les portes shoji estan obertes en cas de molta calor, però la major part estan tancades per preservar millor les estàtues). En qualsevol cas es molt recomanable visitar-ho… i si teniu humor podeu començar a buscar les 1000 diferencies.

Foto: Arturo

Cal aclarir que està prohibit fer fotografies o filmar (per això la fotografia de l’interior que il·lustra aquest article està presa de la pàgina web del temple), encara que hi ha gent que s’ho salta a la torera (en pocs segons he trobat el bloc d’una espanyola que encara es queixava de que els vigilants eren uns bordes per no deixar fer fotos!!!), i gent que tracta de fer el viu fent fotografies des de l’exterior (on si es poden fer fotos) a través de les poques portes obertes que hi ha.

Foto: pàgina web sanjûsangendô

Informació important:

  • Lloc: Kyôto.
  • Com arribar-hi: des de l’estació de tren de JR es pot arribar caminant en poc més de deu minuts, a més de representar un bon inici de ruta per veure la zona que s’estén des de aquest temple fins a Gion.
  • Cost: 600円
  • Pàgina web: http://www.sanjusangendo.jp/index.html (en japonès).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: