Miyashima (宮島)

L’illa de Miyashima es un dels llocs més coneguts de Japó, encara que només sigui pel seu famós Torii que surt reproduït per tot arreu, (tal i com ja vaig dir en un altre entrada del bloc). Aquesta illa situada devant la costa de Hiroshima es en bona part Patrimoni de la Humanitat (des de 1996).

La part considerada Patrimoni de la Humanitat està formada pel complex del temple Itsukushima, així com l’àrea de mar que hi ha per davant del temple (on es troba el Torii), i els boscos del Mt.Misen que s’estén per darrera del temple. En total, l’àrea considerada Patrimoni de la Humanitat compren el 11% del territori de l’illa (la resta de l’illa i bona part de la zona marítima constitueix la zona de seguretat).

Però l’illa de Miyashima, situada al Mar Interior de Seto, es molt més que un temple famós amb un Torii monumental situat al mar. D’entrada, per la religió shintoista el fet que el Torii estigui situat al mar indica que tot el territori de l’illa es sagrat, i degut a això el temple te la singularitat d’estar construït sobre les aigües. D’aquesta forma els visitants podien arribar al temple sense trepitjar l’illa. Però fins no fa massa temps, a l’illa no hi podia haver naixements ni defuncions, per la qual cosa fins i tot els vilatans havien de sortir de l’illa per anar a l’hospital (fins i tot per donar a llum).

Els cervols caminen lliurement pels carrers, pero poden resultar perillossos (o molestos) si portes menjar a la vista.

Els micos només els trobes al Mt.Misen, en mig de cartells advertint que son molt perillossos.

Però Itsukushima no es l’únic temple que hi ha a l’illa, on es poden trobar diferents construccions religioses, entre les que destaca el temple budista Daishoin, per no parlar del Mt.Misen, a on es poden trobar diferents construccions religioses.

I a part dels temples, la pròpia natura es espectacular, i en un dia clar, des de l’observatori del Mt.Misen es tenen unes magnífiques vistes del Mar Interior. Es per això que no comprenc com la major part de la gent visita l’illa només com a “complement” de la visita a Hiroshima, dedicant-hi com a molt mig dia (els mateixos follets turístics et fan plans de 3, 4 i 6 hores per visitar la part propera al moll dels Ferrys). Personalment crec que l’illa te prous atractius com per quedar-se a dormir-hi al menys un parell de nits: la que arribes després de visitar Hiroshima que, com ja he dit anteriorment te altres coses a part del Parc de la Pau, el dia sencer que s’hauria de dedicar a visitar els atractius de l’illa amb tranquil·litat, i finalment descansar i fruir de la tranquil·litat nocturna quan la major part de turistes han abandonat l’illa per, al dia següent, poder marxar sense preses d’una illa on podries passar-t’hi unes vacances curtes.

Voleu al·licients addicionals? Doncs la major part d’establiments hotelers fan servir aigües termals pels seus banys comunitaris (no es el mateix que un rotemburo, però la qualitat de l’aigua es magnífica). I si no en teniu prou, tracteu de visitar l’illa a principis de febrer, quan te lloc el Festival de les Ostres (si teniu sort de trobar lloc i si us agrada atipar-vos d’ostres, es clar).

Informació important:

  • Lloc: Miyashima (Pref.Hiroshima)
  • Com arribar-hi: per arribar a Miyashima cal primer anar a Hiroshima, i des de allà es pot agafar un tren local fins Miyashimaguchi. A poca distancia a peu de l’estació es troben les terminals dels diversos ferrys que fan el viatge fins a la illa. No se quan valen exactament els ferrys, però si es disposa del JR Pass, hi ha un ferry de JR en el que es pot fer servir el pase per fer el trajecte gratuïtament.
  • Pàgina web de Miyashima: http://www.hcvb.city.hiroshima.jp/e_navigator/heritage/miyajima.html (en anglès).
  • Àlbum a Flickr: http://www.flickr.com/photos/shordl/sets/72157623440599922/
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: