Kôtokuin-Daibutsu (高徳院 – 大仏)

Kamakura, una de les antigues capitals del Japó, es un lloc interessant per visitar, al menys si t’agrada veure temples, tot i que la gent generalment el coneix quasi exclusivament per un element concret, que es del que tractarem avui: el Gran Buda de Kamakura (o daibutsu, que es com es diu en japonès).

Kamakura es troba a poca distancia de Tôkyo (aproximadament una hora de viatge), per la qual cosa es senzill arribar-hi en una excursió d’un dia, tant de forma particular, com en excursió organitzada, ja que es un dels llocs més habituals per fer-hi una visita turística. L’inconvenient de les excursions es que acostumen a combinar la visita amb algun altre lloc i, la veritat hi ha prou coses interessants a Kamakura com per dedicar-hi un dia força intens… i encara faltar-te temps.

Foto: Micki

El daibutsu es va començar a construir el 1252 i inicialment estava situat a l’interior d’un temple (que es l’habitual), però l’edifici va sofrir diversos accidents i finalment va quedar exposat als elements com es troba avui en dia (cosa que va motivar la seva reconstrucció durant l’Era Meiji).

L’estàtua es troba dins el temple Kôtokuin (que literalment vindria a significar Institució de Gran Virtut), que pertany a la secta Jodo, i representa a Amitabha Buddha (o Buda Amida), però la veritat es que realment només es visita l’estàtua, que es troba en una espècie de placeta envoltada de botigues i llocs per descansar, excepte pel seu front, que es per on s’hi arriba seguint un caminet que a causa dels arbres, murs i demés no et deixen veure la figura fins el darrer moment.

Sobre la pròpia figura, es realment impressionant tant pel seu tamany (tot i no ser de les més grans) com pel fet de trobar-te-la de cop en tot el seu esplendor (be, i mig coberta de turistes fent-se fotos amb ella al fons), però si no hi hagués altres coses interessants ben a prop (com el temple Hasedera), potser no valdria tant la pena visitar el lloc, especialment si ja has vist altres daibutsus.

Informació important:

  • Lloc: Kamakura (Pref. Kanagawa).
  • Com arribar-hi: des de l’estació de tren de Kamakura es pot arribar a peu (part del camí es bastant interessant, però un llarg tros de carretera que has de recorrer no compensa ni la caminada ni la part interessant del camí), però també pots agafar el ferrocarril privat (Enoshima Electric Railway) que circula entre l’estació de Kamakura i Enoshima, i baixar a la estació Hase (5 minuts, 190円).
  • Cost: 200円 (+20円 si es vol veure l’interior de l’estatua).
  • Pàgina web: http://www.kotoku-in.jp/en/top.html (en anglès).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: