Nishi Honganji (西本願寺)

Una de les sectes més populars i riques de Japó es la Jôdo Shinshû (Terra Veritablement Pura), fundada per Shinran Shonin, de la família Fujiwara, qui va ser educat com a monjo des de els 9 anys. Desil·lusionat amb la tendència imperant al temple on havia estudiat durant 20 anys per la seva total submissió a les autoritats polítiques i la permissivitat que comportava la pèrdua de l’essència espiritual del fundador, va abandonar el temple i es va unir a Honen Shonin a Yoshimizu, a les muntanyes de l’Est de Kyoto, que difonia la doctrina del Nembutsu. L’augment del seu nombre de seguidors va comportar que fossin fustigats per altres sectes fins que al 1202 el Nembutsu va ser prohibit per un Edicte Imperial i tots dos varen ser exiliats. Malgrat ser indultats posteriorment, Shinran va decidir quedar-se a Kanto, on va escriure l’obra que estableix els fonaments del Jôdo Shinju. A la seva mort el 1262, als 90 anys, la seva filla va erigir un mausoleu en memòria del seu pare a Otani, a les muntanyes de l’Est de Kyoto, i que va convertir-se en el nucli per la creació del Honganji.

Però a causa de les guerres i les persecucions el temple es va traslladar varies vegades fins que, finalment, el 1591 Toyotomi Hideyoshi va cedir una extensió de terreny per la construcció del temple en la que es la seva ubicació actual. No obstant, el 1602, Tokugawa Ieyasu, temen el poder creixent de la secta, va establir un grup dissident a uns centenars de metres d’aquest temple, on es va construir el temple Higashi Honganji del que ja us he parlat anteriorment. Literalment tots dos temples es diuen respectivament Honganji de l’Oest i Honganji de l’Est i bàsicament ensenyen el mateix, tot i que fins i tot avui en dia tots dos discrepen en qüestions doctrinals.

Amidado, amb Goeido al fons

I la veritat es que si veus un i altre temple, diries que gairebé son copies ja que amb prou feines es poden distingir a primer cop de vista ja que els temples principals tenen una estructura gairebé idèntica i estan construïts amb un estil que suposo només podrà diferenciar un especialista. No obstant això, i més ara que el Nishi Honganji està finalitzant un període de obres que ha durat més de dos anys, els efectes de les reformes permeten veure un temple més “nou” que Higashi Honganji tot i que aquest també ha realitzat obres recientment.

Repositori escriptures

Tenint en compte que la part visitable si no ets un fidel realment no es massa diferent del seu “doble” de l’Est, si no disposeu de massa temps per visitar la ciutat jo recomanaria veure només un dels dos. Quin? Doncs la veritat es difícil de contestar, però tenint en compte que Nishi Honganji es troba més allunyat de l’estació de Kyoto (Higashi Honganji es troba a menys de cinc minuts a peu) i que està pitjor comunicat per metro, l’elecció habitual es Higashi Honganji, cosa que també implica que sol estar més atapeït de turistes, i es molt més probable que us trobeu una riada de visitants baixant d’ autocars. O sigui, si teniu pressa, visiteu Higashi Hongaji, però si preferiu la tranquil·litat o el temps no es un factor, no us perdeu Nishi Honganji.

Informació important:

Hiunkaku

Ryukoden

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: