La gran oblidada: Nagasaki (長崎)

Fa uns dies ja vaig parlar del Parc de la Pau d’Hiroshima, però a l’altre ciutat japonesa que va sofrir els efectes de la bomba atòmica, Nagasaki, també hi ha un parc, un museu i una sèrie de recordatoris equiparables (si no superiors en alguns aspectes) als de Hiroshima, però personalment crec que es la gran oblidada en tot aquest tema pues, si be suposo que els japonesos si que no ho han oblidat, si que l’atenció mediàtica internacional sempre la deixa bastant més de costat.

Es cert que a causa de la seva orografia la ciutat de Nagasaki va sortir lleugerament més ben parada (si es que es pot denominar així) que Hiroshima, però crec que la causa principal de que la zona no sigui tan visitada pels turistes es que Nagasaki te molts més atractius per oferir que Hiroshima (on ja vaig dir que per la immensa majoria de visitants només existeix pel Parc de la Pau), i a més, la zona de la bomba de Nagasaki està diametralment en sentit contrari a la resta d’atractius turístics de la ciutat, si ho mesurem respecte a l’estació de ferrocarril. La combinació de tots dos factors fa que la major part de la gent acabi no visitant la zona.

De fet, jo mateix podria acusar-me a mitges d’això, ja que no m’hi vaig acostar fins darrera hora de la tarda i, per exemple, no vaig poder visitar el museu ja que al arribar estaven tancant portes; això si, els únics turistes que vaig trobar-me varen ser una parella d’italians i un grup petit de gent procedent d’un creuer.

Sobre el lloc en si, cal dir que realment es tracta de dues places o parcs, un de bastant gran amb tot de símbols, com la gegantina estàtua que amb un dels braços assenyala l’amenaça nuclear i amb l’altre vol simbolitzar la pau, o l’estany on les fonts creen la forma de les ales d’un àngel (si es una simbologia molt occidental, però es a Kyûshu on el cristianisme es va mantindre amb més força quan era perseguit).

L’altre parc, situat a l’àrea zero, marca el punt de l’explosió i es on es troba el museu que, segons m’han dit, es molt més cru en els elements que mostra que no pas el d’Hiroshima.

En resum, Nagasaki es una ciutat prou rica en llocs per veure que es molt fàcil, especialment si no disposem de massa temps, obviar aquesta zona, però crec que si s’és una mica conseqüent, cal fer l’esforç d’anar-hi, deixant al marge que, mentre segurament tot el mon ha vist en un moment o un altre imatges d’Hisoshima, segur que molta gent descobrirà per primer cop els seus equivalents de Nagasaki.

Informació important:

  • Lloc: Nagasaki
  • Com arribar-hi: des de l’estació de tren de Nagasaki el millor es agafar un dels tramvies de les línies 1 ó 3 fins a la parada Hamaguchimachi o Matsuyamamachi.
  • Cost: es tracta de parcs públics i per tant l’accés es gratuït, però per entrar al Museu Memorial per la Pau cal pagar una entrada de 200円.
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: