Robosquare (ロボスクエア)

De tots es conegut que el Japó es un dels països més avançats en robòtica, i no tan sols en el camp dels robots industrials, si no que cada cop hi ha més robots homínids o que d’alguna forma han d’interactuar directament amb l’esser humà (com els gossos robòtics).

Al Museu Miraikan de Tôkyo hi ha diversos exemples de robots, tot i que l’estrella indiscutible es el robot ASIMO. Però tot i emportar-se la fama, el que pots trobar al Mirikan no te res a veure amb el que avui ens ocupa: Robosquare.

Robosquare es un local que te uns 8 anys d’existència que es troba a la segona planta de l’edifici del canal TNC de televisió, just al costat de la Torre Fukuoka, on es pot entrar en contacte directe amb els robots i pensar com seran en el futur. A més d’una exposició de diversos robots de tot tipus, des de vehicles personals fins gossos, es pot veure una mica de la historia dels robots, així com experimentar amb ells. Però Robosquare es més que una simple sala d’exhibicions, ja que constantment està organitzant activitats per que la gent vegi com treballen els robots, els pugui tocar i accionar mitjançant tallers, carreres, lluites i demostracions, o n’aprenguin una mica més amb seminaris i cursets relacionats amb el món de la robòtica.

No es un lloc que cridi prou l’atenció per anar-hi expressament, especialment per que pot ser complicat poder anar-hi el dia que tingui lloc alguna activitat interessant, però tenint en compte la seva situació al costat de la Torre Fukuoka, crec que es un molt bon complement a la visita de la torre, encara que només sigui per veure l’exposició.

Informació important:

  • Lloc: Fukuoka.
  • Com arribar-hi: Robosquare es troba a la segona planta de l’edifici del canal TNC de televisió, i hi ha nombrosos autobusos que paren al costat del edifici, però el més pràctic probablement serà baixar a la parada corresponent a la Torre Fukuoka del bus turístic.
  • Cost: l’entrada es gratuïta.
  • Pàgina web: http://robosquare.city.fukuoka.lg.jp/english/index.html (en anglès).
  • Àlbum de Flickr: Fukuoka.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: