Targetes prepagament al transport

Ja fa un temps, quan us vaig parlar de les formes de desplaçar-se per Tôkyo, ja us vaig parlar de la targeta de prepagament Suica. Bàsicament es tracta d’una targeta en la que es carrega una quantitat inicial de 1500円 (+500円en concepte de dipòsit, reemborsables si es torna la targeta), i a la que es pot carregar fins a 20.000円. Cada cop que s’agafa el tren, o es realitza una compra en la gran majoria d’establiments d’aquestes estacions, només cal passar la targeta pel lector i la despesa es descompta automàticament del saldo, i així no cal preocupar-se (mentre quedi saldo) de quin import s’ha de pagar (recordeu que el preu del bitllet depèn del trajecte). O sigui, com si es tractes d’un mòbil amb targeta de prepagament que tanta gent fa servir aquí. De fet, crec que al Japó es pot fer servir fins i tot el mòbil com si de la targeta es tractes.

Lector de targeta a una màquina expenedora

Aquesta targeta Suica pertany a les línies de ferrocarril JR del grup JR East (la zona corresponent a Tôkyo), però es el seu us no està restringit als ferrocarrils, ja que també es pot fer servir a molts altres transports, que estan adherits al sistema mitjançant la targeta PASMO, que es l’equivalent emprat per companyies privades de ferrocarril, el metro i els autobusos.

Però aquestes targetes no son exclusives de la zona de Tôkyo, i ja s’han estes a les principals zones urbanes del país, amb altres noms com ICOCA (Kansai) SUGOCA (Fukuoka), TOICA (Chûbu) o Kitaca (Hokkaido). Però això no implica que per cada zona necessitis una targeta diferent, ja que pots fer servir qualsevol d’aquestes targetes a la zona de qualsevol altre targeta.

La targeta es molt útil per a residents, però per a turistes potser no tant, especialment si disposes del JR-Pass i el penses fer servir com a “metro” per dins de les ciutats, ja que la targeta no implica el poder entrar lliurement al transport, només facilita el pagament. Però una vegada dit això, la veritat es que es força pràctica, i te el gran avantatge de que si penses tornar-hi, la targeta te una validesa de 10 anys des de la darrera vegada que s’hagi fet servir. En realitat els propis follets informatius destinats als estrangers (que inclouen una targeta especial incloent un o dos viatges a Narita) deixen anar que si vols emportar-te la targeta a casa com a record, simplement no se t’abonaran els 500円 reemborsables al tornar la targeta.

Webs interessants:

Scan follet informatiu

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: