Castell de Fukuoka (福岡城)

Com quasi tots els llocs importants a la historia del Japó, Fukuoka també disposa d’un castell, en aquest cas construït per Nagamasu Kuroda entre els anys 1601 i 1608, i que ha estat catalogat com Lloc Històric. Lamentablement, d’aquest abans orgullós i impressionant castell que va ser el mes gran de tota l’illa de Kyûshu, ara no en queden més que algunes runes i petites zones reconstruïdes després de l’abandó total a que es va veure sotmès al ser derogat el sistema de classes a l’Era Meiji.

Així es suposa que era el castell.

Comparació parc-planol castell

Però el que s’ha perdut històricament ho ha guanyat la ciutat, ja que on abans s’aixecava el castell actualment hi ha un magnífic parc (el Parc Maizuru) que llinda amb un altre parc (Parc Ohori) establert en el que antigament es suposa era part del fossar. En aquesta gran àrea de parc es poden trobar, a més de les runes del castell, diverses àrees reconstruïdes i el que queda dels fonaments de la torre principal, importants equipaments culturals com el Museu d’Art, un teatre Noh, el budokan i un estadi, i fins i tot un jardí tradicional japonès.

Durant bona part de l'any es poden observar diferents tipus de flors

Escultura a l'entrada del museu d'art

Però el lloc es especialment important pels ciutadans com a lloc d’esbarjo, i molt especialment en l’època dels sakura, ja que la zona es de les més populars per fruir del conegut hanami. Pel que fa al Parc Ohori, es pot passejar de forma relaxada, pescar (només en determinades zones), també hi solen haver-hi atraccions, es pot donar una volta pel llac en barca, etc.

No es de la película 'Los Pájaros', sino el pont que comunica les illetes centrals del Parc Ohori

Informació important:

  • Lloc: Fukuoka (Pref. Fukuoka).
  • Com arribar-hi: a més de una parada de l’autobús turístic, també es pot arribar amb metro baixant a les parades de Akasaka o de Ohorikoen, segons per quin extrem preferiu començar.
  • Àlbum de Flicker: http://www.flickr.com/photos/shordl/sets/72157624547200844/

Les zones de pesca al llac del Parc Ohori estàn ben delimitades

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: