Qui passeja a qui?

A tot arreu hi ha enamorats dels animals que volen tindre una mascota, sigui un gos, un gat, un ocell, uns peixos o algun altre animal més estrany, i Japó no n’és una excepció. Malgrat això si que es una mica “especial” amb les seves mascotes, al menys vist des de fora.


La veritat es que els animals preferits son, com crec que a bona part del mon els gossos i els gats, tot i que la darrera vegada que hi vaig estar, en un magazine matinal de la televisió van fer un extens reportatge en que es posava de manifest que darrerament el nombre de conills com a mascota pràcticament ha igualat al dels gossos, als que tracten per igual: treuen a passejar als conills com si es tractés d’un gosset, el vesteixen amb robes iguals que a aquests, corren amb ells, i fins i tot els ensenyen (als conills) a donar la poteta i fer-se el mort.

Fins aquí tot sembla bastant normal, fins i tot en l’elecció de les mascotes preferides (els conills aquí potser no son habituals, però als Estats Units, per exemple, tinc entès que es força habitual). Les particularitats venen en part derivades dels problemes d’espai que pateix molta gent al Japó, ja que tenen pisets on es impossible encabir-hi un animal, fins i tot un de petit. Es per això que hi ha botigues especialitzades en ajudar a la gent que vol tindre una mascota i no pot, com bars d’animals o animals de lloguer. Els bars d’animals (especialment de gats) son locals on, a més del personal habitual d’un bar, també hi “treballen” animals per que la gent frueixi de la seva companyia, els acaricií, etc. (si voleu saber més sobre els bars de gats, us recomano llegiu aquest article del bloc UnGatoNipon). I sobre els animals de lloguer, es tracta de botigues d’animals on, a mes de comprar un animal, pots llogar-ne un per una temps determinat, generalment el que es triga en treure’l a passeig i jugar una mica amb ell (a la botiga ja et deixen tots els complements necessaris, fins i tot bosses per recollir els seus excrements i un spray per eliminar l’olor dels seus pixums).

Però aquells japonesos que si poden tindre l’animalet (o més d’un) com tots ens podem imaginar tindre una mascota, la veritat es que son molt més proclius a “vestir-los” que no pas aquí (crec que hi ha botigues força grans especialitzades exclusivament en aquest tema, i al menys n’hi ha una d’enorme –la que va sortir al programa de televisió que he mencionat anteriorment-).

I un altre particularitat es la forma de treure’ls a passejar, i que ha motivat el títol d’aquesta entrada. La veritat es que al principi em pensava que només la gent gran amb dificultats per moure’s feia servir aquesta espècie de “cotxet” per així treure l’animal i de pas poder agafar-se al caminar, però amb el temps he vist molta més gent sense cap mena de problema per caminar traient a passejar l’animal amb aquests “cotxets per animals”, i només en moments determinats fer que l’animal baixi a “estirar les potes”. I en el cas del Parc de Ueno vaig obtindre la imatge inferior, on tres gossos anaven dins aquest contenidor amb rodes, que l’amo anava empenyent per que rodés lliurement, per joia dels nens que els seguien rient (no se si els gossos ho fruïen massa).

I finalment, com a foto curiosa relacionada amb mascotes, la següent fotografia que va ser presa a l’exterior d’una botiga de records de Nara. Tot i que a simple vista pogués semblar que es tracta d’un ninot (havies d’acostar-te molt per veure’l respirar, i estava totalment immòbil), es un gat de veritat que s’estava realment quiet. El petit rètol de paper sobre l’animal deia en japonès i anglès que el gat “no està a la venda”.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: