Sky Garden (Japó des de les alçades V)

Yokohama es un lloc on disposes de diverses opcions per veure la ciutat des de les alçades. A un extrem de la façana marítima podeu pujar a la Marine Tower o, si només voleu veure part del port, hi ha un mirador d’accés lliure a la zona “europea” de la ciutat, molt a prop de la Marine Tower. I a l’altre extrem de la zona portuària, al costat de Minato Mirai (una zona molt moderna guanyada al mar) i molt més cèntrica i accessible si tenim en compte els transports, trobem la Landmark Tower, un edifici de gairebé 300m d’alçada que te un mirador (el Sky Garden) en el seu pis 69.

Ja en el primer article d’aquesta sèrie vaig comentar que semblava que tots ells competissin per tindre quelcom que els diferencies dels altres. Doncs be, el Sky Garden es potser el més singular ja que a més de ser el mirador més alt de Japó (de moment), situat a 273m d’alçada, també presumeix de l’ascensor més ràpid de Japó, un ascensor de forma d’ou per tal d’evitar la pressió de l’aire, i que ascendeix a una velocitat punta de 750m/minut, la qual cosa representa que puja fins el mirador (recordem a 273m d’alçada) en tan sols 40s. I la veritat, no es nota massa l’acceleració i desceleració (he estat en ascensors amb velocitats punta menors que es nota molt més la sensació de moviment a la boca de l’estómac).

I sobre el mirador hi ha poc a dir. La visió, tot i no ser continua, si que et permet veure els 360ª al voltant de l’edifici, fina a una distancia teòrica de 80km en dies clars (i sense contaminació), la qual cosa permetria arribar a veure llocs com el Fujiyama, Kamakura, Shinjuku (i l’edifici del govern metropolità), i fins i tot Tokyo Disneyland. La realitat (en bona part deguda a la calitja de la contaminació) es que si aconsegueixes situar alguns d’aquests punts es gracies als grans panells que t’indiquen la posició de cada element singular del paisatge… i grans dosis d’imaginació (o fe en el que et diuen per auto enganyar-te).

A més de les vistes, hi trobareu els habituals punts per prendre alguna cosa, des de màquines expenedores fins a un bar on hi ha penjades diverses samarretes de l’equip de futbol local (que suposo corresponen a jugadors destacats, especialment des de que allà s’ha despertat l’afició futbolera a partir del mundial del 2002), i taules d’un romàntic carrincló que tira d’esquenes, així com “l’arbre de l’amor” en que les parelles poden deixar testimoni del seu amor mitjançant candaus en forma de cor.

I per finalitzar un advertiment menor: compte amb l’hora en que sortiu d’allà, ja que a la baixada l’ascensor us deixa dins del centre comercial, justament a la planta cinquena, que es on estan tots els restaurants… i si la gana apreta no us hi podreu resistir!

Informació important:

  • Lloc: Yokohama (Prefectura de Kanagawa).
  • Com arribar-hi: la Landmark Tower està connectada mitjançant una passarel·la elevada amb l’estació JR i metro de Sakuragichô. L’entrada a l’ascensor està situada entre l`entrada de l’hotel i del centre comercial.
  • Entrada: 1000円

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: