Gaudí i els Japonesos

Suposo que amb aquest títol molts de vosaltres (especialment si sou de Barcelona) immediatament pensareu que vaig a parlar dels nombrosos autocars plens de turistes japonesos que sembla estiguin sempiternament movent-se entre les diverses construccions d’aquest arquitecte català que hi ha a la ciutat de Barcelona (Sagrada Família, Parc Güell, Casa Batlló, etc.). Doncs us equivoqueu! Aquesta entrada la vaig pensar inicialment al veure el que mostra aquesta foto, presa a l’estació de Kagoshima (Kyûshu).

Be, el que em va cridar més l’atenció no va ser aquesta escultura de sorra, tot i que em va recordar un concurs que es feia fa molts anys a Catalunya, amb la gran final a la Plaça Catalunya, i que era patrocinada per una coneguda marca de begudes refrescants carbonatades (per què fer propaganda gratuïta?) i en el que s’arribaven a veure autèntiques obres d’art (encara me n’enrecordo d’un buda gegantí que, malauradament, es va vindre avall en el darrer moment). El cas es que el cartell que només s’aventura lleugerament al peu de l’escultura (i que algú amb bona vista haurà reconegut de que estic parlant per les punxes) te una relació directa amb Gaudí i una de les seves obres més emblemàtiques. Com podeu comprovar en el següent scan, el motiu principal del cartell es la Sagrada Família. No se exactament el motiu de la fascinació dels japonesos per l’obra de Gaudí, però em va resultar xocant que per un concurs d’escultures de sorra en un extrem de Japó es fes servir aquest símbol.

Origen: scan follet informatiu

De fet, rebuscant una mica més he descobert que aquest concurs ja porta força anys celebrant-se, i sembla que les escultures son sempre magnífiques. I si no consulteu la pàgina web de l’event (en anglès). I per acabar, una mera suposició del motiu d’haver escollit la Sagrada Família: el tema de les escultures es “Patrimoni de la Humanitat. Un viatge per les civilitzacions – Un missatge pel demà”, i potser es una reivindicació a la possibilitat de que es vegi negativament afectat per les obres del tren d’alta velocitat a Barcelona.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: