Kobe (Japó des de les alçades IV)

Port Tower - Kobe

Kobe es una ciutat que s’ha reconstruït diverses vegades. Objectiu de les bombes incendiaries nord-americanes durant la Segona Guerra Mundial el 1945 i posteriorment mig arrasada per un terratrèmol el 1995, la major part de la ciutat es força moderna, la qual cosa pot fer pensar a alguns que es una ciutat que no val la pena visitar. Tot al contrari. Cert, no es una ciutat per estar-s’hi mes d’un dia o dos (especialment si tens altres llocs per visitar), però te recons i detalls força interessants.


I pel que fa a la seva visió des de les alçades, la veritat es que, per no ser especialment gran la zona “turística”, i estar aquesta situada en una franja bastant estreta entre les muntanyes i el mar, te tres miradors des de els que pots veure la ciutat des de les alçades: la Port Tower (de pagament i actualment de reformes, tot i que al ser a la part exterior es possible que es pugui entrar igualment), l’Observatori situat a l’ajuntament de la ciutat i des de diversos punts de les muntanyes, ja que nombrosos funiculars, telefèrics i demés et permeten arribar a diverses zones des de on veure la ciutat als teus peus (el més pràctic i conegut, ni que sigui per que està molt a prop de l’estació del shinkansen es Nunobiki). De tots ells, l’únic gratuït es el de l’ajuntament (tot i que tècnicament en el cas de Nunobiki no pagués pel mirador, al que fins i tot es pot pujar a peu, si no pel viatge en el telefèric).

Sobre l’Observatori de l’ajuntament cal dir que es un dels pisos més alts de l’edifici, però no està especialment preparat pels turistes. S’hi arriba amb un ascensor assenyalat, on també hi ha una hostessa que (al menys la que em vaig trobar jo) no sap ni una paraula d’anglès… i quasi diria que tampoc de japonès.

A la planta Observatori la visió està limitada a les finestres que hi ha a dos de les quatre parets de l’edifici. Hi trobareu una petita cafeteria sense res d’especial, una sala al costat d’aquesta on les finestres donen al mar i on hi ha una petita exposició de projectes de futur de Kobe, objectes de les ciutats amb les que Kobe està agermanada (una d’elles es Barcelona) i diversa propaganda de la ciutat. Pel que fa al costat que dona a la muntanya, la veritat es que no es pot dir ni que sigui una sala, només son dos finals de corredor on unes finestres et permeten veure la part “posterior” de la ciutat.

Informació important:

  • Lloc: Kobe (Prefectura de Hyôgo).
  • Com arribar-hi: a Kobe es molt senzill i ràpid arribar-hi amb tren (shinkansen inclòs) des de Ôsaka o Kyoto. El bus turístic te una parada molt a prop de l’ajuntament (la primera després de l’estació de Sannomiya, el principal nus de comunicacions de la ciutat), tot i que no costa gaire arribar-hi a peu des de l’estació de Sannomiya.
  • Entrada: l’accés a l’Observatori de l’ajuntament es gratuït.

Records de la ciutat germana de Barcelona

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: