Màquines expenedores

Des de fa uns dies m’he estat fixant que al Metro de Barcelona estan posant unes noves màquines expenedores o de “vending” que ofereixen complements per a mòbils, la qual cosa m’ha fet pensar en un tema recurrent i tòpic sobre el Japó: les famoses màquines per comprar de tot a tot arreu.

Tot i que aquestes màquines no son exclusives del Japó, si que es veritat que son molt més omnipresents. Aquí estem acostumats a veure aquestes màquines a edificis on passa diàriament molta gent, com els hospitals, o estacions, però no es massa habitual veure-les pel carrer. A més, per la falta de civisme de la gent es relativament habitual que no funcionin be, i quan ho fan moltes vegades et donen problemes (no accepten be les monedes, no donen be el canvi, no tenen genero, etc.). I per altre banda, generalment només es poden trobar màquines de begudes, cafès, tabac, xiclets, de vegades pastes, condons en alguns bars… i ara les mencionades màquines de complements per mòbils. Fa temps pel metro es podien veure màquines que venien llibres, però no van tindre gaire èxit i les van retirar, i un cop en un centre comercial vaig veure una màquina de consumibles d’impressores.

Per contra, al Japó aquest tipus de màquines son omnipresents per tot arreu. De fet fins i tot a llocs que es podrien considerar inaudits he arribat a veure màquines de “vending”. Diuen que es poden trobar màquines que venen qualsevol cosa, fins i tot roba interior, tot i que jo no he vist tanta diversitat de productes a la venda. Si, màquines de begudes n’hi ha de molts tipus: refrescos (freds i calents), cafès i tes en llauna (freds i calents), begudes alcohòliques (independents de les d’altres begudes) de tot tipus i tamany (a Ginza vaig arribar a veure una que venia ampolles de sake de 3 litres), fins i tot màquines de refrescos que et serveixen la beguda en un got amb gel (a l’estiu son perfectes per, un cop begut el líquid seguir refrescant la boca mossegant el gel). I apart de les màquines de begudes he vist màquines de gelats (generalment terrines) i de tabac (normalment al costat de paradetes de venda de tabac). I també es cert que funcionen perfectament (jo mai he tingut cap problema), generalment sempre trobes el producte que busques per que reposen molt sovint (i si hi cap dels botons està esgotat, segurament podràs aconseguir igualment el producte ja que de cada tipus hi ha més d’un botó), accepten bitllets (només de 1000円 però això ja ajuda molt) i tot per un preu molt similar al de qualsevol botiga.

Foto: Micki

Però la veritat es que no he vist les tan anomenades màquines de tot tipus de coses. Potser moltes d’elles son llegendes urbanes, o això pensava fins que a Nagano vaig trobar-me amb la que potser sigui la màquina expenedora que mai hauria pogut arribar a pensar que existís. I si no, mireu aquesta foto:

Si, ho heu vist be, es una màquina que ven productes religiosos, des de rosaris fins a talismans de la bona sort. Està situada dins els terrenys del temple Zenkoji de la ciutat de Nagano.

Algú de vosaltres s’ha trobat amb màquines que venguin coses “rares”?

I si un producte està esgotat, hi ha 17 màquines més, només d'aquest fabricant, a molt poca distancia.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: