Fukuoka Tower (Japó des de les alçades III)

Seguint amb els diversos miradors des de on es pot Japó des de les alçades, avui ens fixarem en la “Fukuoka Tower”, un edifici de 234m d’alçada situat a la ciutat de Fukuoka, al Nord de l’illa de Kyûshu, i que es l’edifici més alt de Japó situat a la mateixa línea de costa (només una avinguda i la platja la separen del mar), per la qual cosa bona part de l’atractiu de l’observatori es veure, en dies clars, la línea de la costa i algunes de les illes que es poden arribar a veure a l’horitzó.

Segons la pròpia propaganda del lloc, aquest edifici es capaç de resistir terratrèmols de força 7 (a Fukuoka el més fort que s’ha registrat mai des de que es mesuren ha estat de força 6) i vents de fins a 63 m/s (més de 200 km/h!!!). En qualsevol cas, l’observatori (repartit en tres plantes) només està a 123m d’alçada, als que s’arriba en un ascensor que triga 70 segons en pujar. De les tres plantes de l’observatori, la superior i l’inferior son mirador (arribes a la planta superior o 5F i agafes l’ascensor de baixada a la inferior o 3F) serveixen d’observatori, mentre a la planta intermèdia (4F) hi ha el “Sky Lounge”, un restaurant per prendre alguna cosa mentre observes el panorama.

Per arribar a l’edifici es pot agafar l’autobús turístic que et deixa molt a prop, o es pot arribar caminant uns quinze o vint minuts des de la parada de metro de Nishijin. En tot cas la caminada val la pena ja així recorres una zona amb edificis singulars com el museu de la ciutat i la biblioteca pública, a més de seguir una avinguda que condueix directament a la base de la torre.

Un cop al observatori, que te 360º de visió, malgrat ser darrera vidres, alguns dels quals tenen una malla protectora que desllueix les fotografíes, a més de la desembocadura d’un riu, tres illes i en general la badia de Hakata, es distingeix Marizon, una zona d’esbarjo amb restaurants i una capella força popular per celebrar bodes; Marinoa, el centre d’esbarjo més gran de Kyûshu, amb la característica sínia que també sembla d’obligada existència a qualsevol ciutat; i si mirem terra endins, el parc Ohori, que es el més gran de la ciutat i es troba on antigament s’aixecava el castell de la ciutat (ara només en queden runes i alguna petita zona reconstruida).

Vista de Marizon

Vista de Marionoa

Vista de l'avinguda d'accés

La particularitat d’aquesta torre es que, a més de tindre una zona dedicada a les parelles (encara que molt més senzilla que, per exemple, al Jardí Flotant d’Ôsaka), es celebren casaments al “Lover’s Sanctuary” del 3F per preus que oscil·len entre els 248.000円 i els 128.000円, segons si es fan de dia o de nit i de que inclogui. I per pressupostos més ajustats, per 42.000円 es possible fer-se la foto de noces amb la torre com a protagonista (no em pregunteu que te això d’especial).

Informació important:

  • Lloc: Fukuoka (Kyûshu).
  • Com arribar-hi: baixar a la parada de metro Nishijin (Kuko line) i caminar uns 15-20 minuts, o baixar a la parada 12 del bus turístic.
  • Entrada: 800円 però si ets turista es molt senzill aconseguir un descompte del 20%.
  • Pàgines web:
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: