El Jardí Flotant – 空中庭園 (Japó des de les alçades II)

Per iniciar la descripció dels diversos miradors (o observatoris, que es com es solen denominar) per veure Japó des de les alçades, ens em de traslladar mentalment a Ôsaka, al denominat “Jardí Flotant” que ocupa les plantes 39 i 40 més el sostre de l’edifici “Sky Building”, un dels més característics de la zona d’Umeda. L’edifici, que conté, entre altres, un hotel, una zona de restaurants amb una ambientació particular, una gran plaça en la que solen fer-se activitats de tot tipus (quan vaig anar jo estaven preparant una exposició de cotxes esportius) i un jardí on el soroll de l’aigua fa que no sentis cap soroll exterior, malgrat estar en mig d’una zona força concorreguda.

L’observatori te varies particularitats, però potser la més interessant es que et permet, des de el terrat, situat a una alçada de 173m, veure tots els voltants en 360º lliures d’obstacles i de forma totalment exterior (generalment tots els observatoris d’aquest tipus son tancats, amb més o menys paret (o bigues, o ferros,…) trencant la visió per les finestres. Per altre banda, te les acostumades cafeteria (p.40) i botiga de records (p.39).

L’accés es realitza per mitjà d’un ascensor que s’agafa a la tercera planta de l’edifici, seguit d’unes escales mecàniques que passen per un tub transparent no apte per gent amb por a les alçades (son els que es veuen travessant el “forat” central de l’edifici) fins al p.39. Allà, més escales mecàniques porten al pis superior i, mitjançant escales normals o un petit ascensor, s’arriba al sostre (si fa mal temps es possible que aquest no sigui accessible).

A la planta 40 hi ha diverses cadires i tamborets per poder observar tranquil·lament la vista, així com un seients especial als que s’accedeix per una petita escala de cargol, pensats per a les parelles, que també disposen d’una sala (Lovebench173) en que la llum va canviant de color. Finalment, al sostre hi ha el “Lumi Deck” (obert de 19:00 a 22:00 h), on es suposa que les parelles poden mesurar el seu amor mitjançant un sistema de llums especial.

Foto: scan follet informatiu

Com a darrera particularitat, dir que hi ha una llarga explicació sobre la curiosa forma de l’edifici, que ve a dir que te una forma reconeixible des de l’espai (com si fos un mapa per a l’aterratge d’alguna nau espaial), seguida de pòsters informatius de 48 torres i edificis de tot el mon que “han aconseguit assolir el concepte del cel com a jardí”. Entre aquests edificis es troben el Taj Majal, la Tour Eiffel… i la Sagrada Família de Barcelona.

Com a curiositat, aquests son els segells commemoratius que es podien trobar dispersos per les dues plantes (segells d’aquest tipus no son rars en llocs com aquest):

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: