Japó des de les alçades

La major part de les ciutats més importants del mon (y moltes no tan importants) tenen en comú un tipus d’atracció turística que sembla d’obligada existència: poder veure la ciutat o el paisatge dels voltants des de una alçada considerable. Així, Barcelona te la Torre de Collserola, l’estàtua de Colon i altres; Paris te, per nomenar només un, la Tour Eiffel, etc. Sembla que una ciutat sense un mirador des de el que veure la ciutat quasi a vista d’ocell no sigui una ciutat turísticament complerta. I Japó evidentment no es una excepció.

La diferència en el cas de Japó es que de vegades sembla (compte, que només es una apreciació subjectiva meva!) que estiguin obsessionats per aquests miradors, i que hi hagi una veritable competició entre els miradors de les diverses ciutats: que si el meu edifici es més alt, que si el meu te l’ascensor més ràpid del mon, que si…

Landmark Tower - Yokohama

Amb aquesta entrada del bloc pretenc iniciar una sèrie que us mostri els diversos miradors que hi ha a les ciutats que he visitat, tot i que no serà exhaustiu ja que no a totes les ciutats japoneses que hi he estat he pujat a tots els miradors que hi ha (si, es bastant habitual que en molts casos hi hagi més d’un mirador), be per que el temps desaconsellava pujar per no veure gairebé res, be per que entre pujar a un lloc d’accés gratuït o a un que s’ha de pagar (i generalment l’entrada a aquests llocs es bastant cara), si no hi havia consideracions addicionals, sempre m’he decantat pel gratuït.

Per altre banda, tampoc inclouré aquells llocs que son miradors naturals (com el Mt.Misen de Miyashima, que es un mirador magnífic per veure el Mar Interior) o que malgrat servir de mirador la seva rellevància es un altre (com els castells, que tots tenen la darrera planta com a mirador dels voltants, tal com passava a l’època en que varen ser construïts). Em limitaré doncs als miradors situats en edificis habilitats com a miradors com a funció principal (o al menys bastant rellevant).

Fukuoka Tower

Així, per nomenar només uns quants miradors que eixsteixen, tenim la Torre de Tokyo i l’edifici del Govern Metropolità a Tokyo, la Landmark Tower i la Marine Tower a Yokohama, la Fukuoka Tower a Fukuoka, el Floating Garden a Ôsaka, la Torre que hi ha davant l’estació a Kyoto o l’ajuntament o la Port Tower de Kobe.

Marine Tower - Yokohama

Kyoto Tower

Port Tower - Kobe (ara en obres)

I que tenen més o menys en comú tots aquests llocs? Doncs a més del ja esmentat sobre la “competició i jo més” i que en cas de ser de pagament son realment cares, es molt habitual que la planta del observatori estigui farcida de botigues, bars o restaurants (i no es tracta de restaurants situats en les darrers plantes que aprofiten com a reclam la vista, si no a l’inrevés), i les típiques fotografies (o sistemes multimèdia més sofisticats) per indicar els punts més emblemàtics que es veuen des de cada finestra així com prismàtics o telescopis per veure les coses més a prop per unes monedes. Però en molts casos tenen també un element més en comú que es el que realment m’ha cridat més l’atenció de tots… que sembla que les alçades siguin “territori pels enamorats” (de moment ho deixo aquí i ja m’explicaré més a fons al final d’aquesta sèrie).

I ja per acabar… us en recordeu d’aquesta fotografia?

La vaig penjar durant la crònica del meu darrer viatge i preguntava si algú sabia a que corresponia. Doncs be, la resposta es que es tracta del “Sky Tree”, una nova torre de telecomunicacions que s’està construint a la zona de Sumida i que substituirà a la Torre de Tokyo com a torre per donar el senyal de la TDT. Aquesta torre, que ha de convertir-se en l’edifici més alt del Japó amb 634m, ja ha desbancat de moment a la Torre de Tokyo (333m), i que, com no, contindrà dos observatoris (a 350m i 450m), així com restaurants i demés. Aquí us deixo un a imatge actual vista des de Ueno, i una imatge generada per ordinador de com serà quan estigui acabada.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: