Flors de primavera (春の花)

Avui es la Diada de Sant Jordi, un dia molt important per a Catalunya (i no només per que sigui el meu sant) per que Sant Jordi es el patró de Catalunya i tot i no ser la diada nacional, es una jornada, malgrat ser laborable, molt més festiva i popular que la diada nacional. Avui, a més, es el Dia Internacional del Llibre en commemoració de la mort de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega (realment un dia fatídic per la literatura universal), i es tradició regalar llibres, especialment les noies a les seves parelles, que per la seva banda els hi regalen roses a elles en una espècie de dia dels enamorats a la catalana (això te força a veure amb la llegenda de Sant Jordi, res a veure amb el internacionalment celebrat Sant Valentí). De fet, es preveu que només avui els llibreters facin un 8% de la seva facturació anual, i que es venguin uns 6.000.000 de roses (gairebé una per habitant de Catalunya).

Aquesta es una diada que s’ha exportat a molts països amb desigual sort, i fa uns anys fins i tot es va introduir al Japó. El que no se es si actualment es segueix celebrant o quin grau d’acceptació va arribar a tindre (potser algun lector que visqui o hagi viscut força temps al Japó ens ho podria aclarir en els comentaris), però el motiu d’aquesta entrada no es tant parlar de Sant Jordi si no de flors en general, tot i que sent el Dia de la Rosa m’ha semblat una bona excusa per introduir el tema precisament avui.

Tots els japonesos estan fortament lligats a l’estacionalitat, des de la seva gastronomia que a causa de la seva frescor està molt adaptada als productes de cada temporada, fins als meravellosos canvis que sofreix el paisatge al llarg del any, des del vermell de la tardor fins al blanc de la primavera. No en va molts dels seus parcs i jardins evolucionen amb l’any, canviant els seus colors i atraient milers de visitants només per veure els canvis de coloració. Tant es així, que es habitual trobar calendaris de floració entre la informació més important que es dona a la gran majoria dels parcs, i sempre es possible veure des de aficionats a la fotografia tractant de treure la millor imatge d’una flor, fins a simples transeünts fotografiant alguna flor amb el mòbil. I no només amb els cirerers (tot i ser l’ imatge més comuna), si no a tota època i a tot tipus de flor.

A continuació us mostro una sèrie d’imatges de flors de primavera (àlbum de Flickr) que vaig retratar durant el meu darrer viatge. Haig de confessar que no tinc ni idea de quines plantes es tracta en la seva immensa majoria, així que si algú pogués identificar-ne algunes, em faria un favor molt gran. Recreeu doncs la vista en la bellesa floral de la primavera…

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: