Japó 2010: dia 11

Parafrasejant una antiga sèrie de Dagoll Dagom, “si avui es diumenge, això es Kagoshima”. Kagoshima es el punt més al Sud que arribaré en aquest viatge, una ciutat amb dos atractius principals: el volcà encara actiu (i molt) que fa uns anys estava en una illeta a la badia de la ciutat, i que ara ja no es cap illeta, si no que forma part de Kyushu; i la importància de la zona en la època de la Era Meiji (des de d’instal·lació de les primeres factories modernes, fins a la rebel·lió Satsuma). Tot això amb el permís de Sant Francesc i la introducció del cristianisme al país.

El mes sorprenent del viatge a estat el fet d’arribar a la ciutat en shinkansen, un shinkansen que quasi comença a cap banda, i que no te més de cinc o sis parades (incloses les d’inici i final), que recorre en uns 30-45 minuts. Suposo que acabaran construint tota la línea fins Hakata per comunicar amb el shinkansen que porta a Osaka i Tokyo, però de moment has d’agafar un tren d’enllaç, i fer un transbordo al shinkansen que espera a l’altre costat de l’andana.

Però el més important del dia ha estat el menjar. I es que encara que des de fa dies noto a faltar els esmorzars japonesos del ryokan de Kyoto, cosa que em feia menjar sempre abans del que es habitual en mi, avui ja tenia gana fins i tot abans d’arribar a destinació. I el gran problema quan dius allò de “ja agafaré alguna cosa pel camí” es que els llocs turístics, si be tots tenen paradetes, el menjar que en elles hi pots trobar es com a molt pastissos i gelats. Ja estava a punt d’agafar una beguda d’aquestes energètiques que tant els agraden als japonesos per agafar forces (Xavi, quasi aconsegueixes que ho faci), encara que no m’omplis l’estomac, quan he vist una beguda de cacau que m’ha permès agafar energia, i de pas enganyar una mica la sensació de gana.

Quan per fi ha arribat la hora de dinar, he decidit donar-me un caprici, i davant d’una magnífica vista del volcà de Sakurashima m’he menjat un plat d’anguila, una delícia que m’encanta i encara no havia menjat en aquest viatge. A més estava tant ben feta, que es fonia a la boca. Es clar que te l’inconvenient que es un plat que es paeix moooolt ràpidament.

Finalment, per sopar he decidit sacrificar-me per a tots vosaltres, amables lectors d’aquest bloc, i he tornat al restaurant de ramen per poder fer la foto del tonkotsu ramen pel que es famosa Hakata. I realment ha estat un sacrifici, per que he sortit rodant d’allà. El cas es que el cuiner principal, amb el que vaig estar parlant ahir una mica (suposo que no deu ser habitual que hi vagin estrangers), m’ha reconegut i m’ha recomanant que en doncs del plat de ramen agafés el “menú”, que inclou el mateix que havia demanat (ramen i cervesa) i a més unes empanadilles, i tot per 100 Ien menys del que havia pagat (es un local d’aquests que treus tiquets amb el que vols a una màquina de l’entrada i després els entregues al cambrer). I no sols això, si no que per anant fent boca m’ha posat una “tapa” de cansalada (com la que posen al ramen) amb guindilla (crec que ho era) picada, que si t’ho menges com a rotllos està de vici. I per rematar la feina, avui si que podies veure el contingut del ramen, però no per que el caldo fos més clar que l’altre dia, si no per que hi ha posat tanta quantitat de tot, que el que quasi no hi havia era caldo. Intentaves enfonsar el contingut, i la resistència del que hi havia a sota t’ho impedia. Crec que en el ramen d’avui m’hi ha posat doble de tot, unes fulles de nori per decorar, i l’ou l’ha posat sencer. O sigui, una gran aportació pel meu colesterol i un sopar realment contundent (especialment comparat amb el que estic acostumat), però tot sacrifici es vàlid per vosaltres XD.

Advertisements

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: