Japó 2010: dia 9

Per fi sembla que he deixat enrere la pluja i avui s’ha llevat només amb algun petit nuvolet amenaçador. Això si, el vent segueix bufant fort i sent molt fred, per la qual cosa m’he passat el dia abrigant-me i desabrigant-me segons bufés o no el vent.

Pel que fa a l’activitat del dia, avui he anat a Nagasaki, l’altre ciutat afectada per les bombes atòmiques, tot i que moltes vegades penso que es la gran oblidada; tothom parla sempre de Hiroshima, però poc se’n diu de Nagasaki.

Sobre la ciutat, dir que es bàsicament muntanyosa i llargaruda, la qual cosa fa que els diversos punts d’interès estiguin bastant dispersos al llarg d’una línea que va puixant i baixant muntanyes costerudes, no sempre amb ajuts mecànics per poder arribar-hi (per que sempre que m’equivoco de camí mai es a peu pla si no pujant camins empinats o llargues tires d’escales?). Afortunadament, hi ha un bon servei de tramvies (amb pasi per tot el dia) que recorre els llocs més importants, encara que en qualsevol moment sembla que et vagin a deixar tirat (pensava que els tramvies de Hiroshima eren vells, però crec que els de Nagasaki son els que a Hiroshima han tirat per massa vells).

I entre tant puja i baixa (de tramvies, de muntanyes, etc.) una visita intensa, esgotadora, amb grans influencies xineses i europees (Nagasaki es un dels llocs del Japó que més contacte ha tingut des de sempre amb els estrangers), fins el punt que a darrera hora simplement m’he negat a veure res mes (i això que vislumbraba una cosa interessant entre les cases) i he agafat el tren de tornada un hora abans del que havia previst, per així poder descansar (i fins i tot dormitar) durant les dues hores de trajecte.

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: