Japó 2010: dia 10

Quan estic a punt d’arribar al equador del viatge, avui tenia previst visitar la zona del Mont Aso, una zona volcànica que pel que he vist a reportatges de la tele es molt maca, però estava tant cansat (quasi podria dir-se que esgotat), i anar fins allà era tant pesat (varis canvis de transport i un munt d’hores) que finalment he decidit renunciar-hi (especialment per que demà vull anar a Kumamoto, on també hi ha un volcà i el dia també es preveu intens) i dedicar-me a descansar la major part del dia, visitant amb tranquil·litat el que no vaig poder veure el primer dia.

I així a estat. He anat cap a la part de Fukuoka per veure la ciutat des de el mirador de torn, sense preses, ara sentant-me aquí una estona, ara prenent-me un cafè allà (mala idea en un país on no saben que es el cafè de veritat), i de pas fent una cosa que tots els japonesos que conec m’havien recomanat, i que ja pensava no podria fer per falta de temps i ganes al tornar d’una de les maratonianes excursions que estic fent des de aquí.

I sort que ho he fet així, apart de per evitar-me la bronca dels mencionats japonesos, ja que el famós tonkotsu ramen de Fukuoka es boníssim (res a veure amb els de la resta de Japó). Aquí el brou el fan a base de porc, en doncs de fer-ho a base de soja com als altres llocs, i el resultat es increïble. De fet, el fet d’anar descobrint el contingut per sota del caldo que no deixa veure sota la superfície forma part del fruiment. M’ha agradat tant que no m’he en recordat de fer-li una foto fins que me l’he acabat tot, així que no us puc fer la boca aigua amb imatges.

I per acabar un dia culinari, he provat uns pastissets molt característics d’aquí, que li diuen “Kastera” (カステラ) que ve de “Castella”, ja que el van introduir els portuguesos, i que en el fons no es més que pa de pessic, tot i que segons el pastisser, li fan varietats autòctones, com afeixir-hi te verd.

Advertisements

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: