Castell de Himeji (姫路城)

Entrada combinada castell i jardins Kokoen

Per seguir amb la tònica de les darreres entrades parlant de castells, Tresors Nacionals i Patrimonis de la Humanitat, en aquesta ocasió parlaré d’un lloc que ho reuneix tot. Es tracta d’un castell molt especial que inclou diversos Tresors Nacionals i que està considerat Patrimoni de la Humanitat des de 1993. I si es tan especial es perquè es el més ben conservat de tot Japó, perquè conserva el seu disseny original, i perquè ha sofert mínimes reconstruccions, al haver estat miraculosament lliure d’accidents i de les destruccions associades a les guerres.

No sols això, sinó que a més es sens dubte una de les imatges que més s’han vist arreu, i no sols en documentals sobre el país, sinó també en pel·lícules, ja que si mireu una peli de samurais, es bastant probable que en algun moment aparegui una imatge del castell de Himeji (les principals companyies cinematogràfiques nipones tenen el seus estudis no massa lluny del castell). Però no només apareix en pel·lícules japoneses, a la peli de la sèrie James Bond “Solo se vive dos veces” apareix com el lloc on entrenen els ninja de Tiger Tanaka, i a la miniserie “Shogun” protagonitzada per Richard Chamberlain, es va fer servir aquest castell per representar el castell d’Osaka.

Foto: Skaven - Maqueta castell estació JR Himeji

El castell va ser iniciat el 1333 per Akamatsu Norimura, senyor de Harima (el districte que avui es la prefectura de Hyôgo). Al principi no era més que una fortificació, però el 1346 el seu fill va començar a construir noves dependencies, tasca que van seguir els succesius governants de la zona fins que el 1618 el va completar Ikeda Terumasa, parent del shogun Tokugawa Ieyasu.

La visita del castell es llarga (com a mínim necessitareu 1½-2 hores), però molt interessant. A més dels jardins es poden visitar una part de les fortificacions exteriors, amb un llarg corredor des de on veure el castell i els voltants des de diferents angles; la torre principal, que es tan gran e intrincada (sis plantes i un soterrani) que quan et descalces has de posar les sabates en una bossa de plàstic i portar-te-les amb tu, ja que la sortida es per un altre banda de la torre (una cosa poc usual en les visites a castells); i a més pots fruir d’una magnífica vista dels voltants des de el darrer pis.

Evidentment, un castell impressionant te les seves pròpies histories de fantasmes, com l’anomenada “Banshu Sara-Yashiki”, segons la qual una servent anomenada “Okiku” va descobrir un complot del cap del seguici del senyor per matar i usurpar el poder del daimyo. Ella va salvar al seu senyor, però més tard el conspirador va descobrir que ella era la responsable d’haver-se interposat en els seus plans i es va revenjar robant un dels deu plats que formaven part del tresor. La serventa va ser torturada fins la mort acusada del robatori, i posteriorment el conspirador va tirar el seu cos al pou que rep el nom de la serventa.

En la llarga fortificació que he mencionat anteriorment, el Baluard Oest, es pot veure la sala de la Princesa Sen, la filla gran del segon shogun Tokugawa que es va casar amb Tadaoki Honda, fill de Honda Tadamasa i senyor del castell. Segons sembla la parella va passar temps feliços en aquest edifici.

Foto: Arturo - Sala Princesa Sen

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: