Un dels tres paisatges més macos del Japó (Miyashima I – 宮島)

El títol a primera vista pot semblar-vos pretensiós, però es completament cert, per partida doble. I es que, a més de ser segurament un dels llocs més reproduïts en tot tipus de mitjans (guies turístiques, follets, propaganda de tot tipus, programes de TV, etc.) i reconeixibles per tothom, tal i com arribes al moll de Miyashima, a la plaça a on van a donar les diverses terminals dels ferrys que fan el servei Hiroshima-Miyashima, el primer que et trobes es el monument de la foto, destacat a totes les guies i plànols de l’illa per aquest nom, i a través del qual pots veure emmarcat el gran Torii que ha donat fama a l’illa i al temple shintoista d’Itsukushima, sobre una placa on s’informa en anglès i japonès de que la major part de l’illa (un 14% del total) va ser catalogat com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 7 de Desembre de 1996.

Segurament us preguntareu de on va sorgir aquesta denominació i quins son els altres dos paisatges. Suposo que més d’un apostaria perquè un d’ells es el Fujisan, però estaríeu equivocats. La denominació es refereix a una consideració acceptada tradicionalment des de l’Era Edo, quan un erudit confucionista anomenat Shunsai Hayashi va escriure un llibre basat en les seves experiències mentre viatjava pel Japó, on lloava sense restriccions las tres localitzacions que ell considerava els paisatges més macos del Japó. Les vistes de Matsushima, Amanohashidate i Miyashima segueixen tan espectaculars avui en dia com ho eren a l’Era Edo.

Així doncs, com lamentablement no he pogut visitar els altres dos, us deixo amb diverses imatges d’aquest Torii, del que ja us en parlaré més abastament més endavant.

Informació important:

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: