Castell d’Inuyama (犬山城)

Japó es un país que se sent orgullós del seu passat i cuida al màxim el seu patrimoni cultural. Entre altres mesures, els elements més importants de la seva cultura son considerats “tresors nacionals” (en alguns casos també son Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO, com passa amb el castell de Himeji), una denominació que poden rebre des de edificis a documents o objectes com katanes, i fins i tot artesans d’oficis a punt de desaparèixer.

A Inuyama hi ha un parell d’aquests “tresors nacionals”, la casa de te Jo-an, i el castell, que es del que parlaré avui.

Foto: Arturo

El castell d’Inuyama va ser construït el 1537 per Ida Yojirou Nobuyasu, oncle d’Oda Nobunaga, (el primer gran unificador del Japó en el període que va culminar en el shogunat Tokugawa), i es el castell que segueix en peu més antic del Japó.

El castell va canviar freqüent i ràpidament de mans, afeixint-se elements mica en mica fins arribar-se a la seva màxima extensió poc abans de la decisiva batalla de Sekigahara (1600). Finalment, el 1617, ja en ple període Edo, el castell va ser controlat per la família Naruse, control que no va perdre fins al període Meiji, quan amb les reformes va perdre la major part de la seva importància administrativa i política, així com quasi tota la seva significança militar a causa de l’abolició del sistema de clans i l’establiment de les prefectures. A conseqüència d’això la major part del castell va ser derruït, sobrevisquent només la torre central i la muralla que podem veure avui en dia.

El 1891 la part occidental de la torre principal va ser destruïda pel Gran Terratrèmol de Nobi, i el castell va canviar de mans a canvi de fer costoses reparacions. El 1935 el castell va ser declarat tresor nacional, i reconstruït en quasi la seva totalitat entre el 1961 i el 1965.

La visita al castell no es massa llarga (els quatre pisos de la torre serveixen per mostrar com era el castell, com es construïen, i com a petit museu d’armes i armadures, en total uns 30-40 minuts), i un dels principals atractius es la vista, especialment del riu, des de el korannoma (la balconada del darrer pis). A més, quan compreu l’entrada teniu la possibilitat de poder disposar d’un guia voluntari (es un servei gratuït, però la seva disponibilitat es molt variable) que us explicarà anècdotes i curiositats del castell i el que es veu des de el darrer pis. Per cert, el 2006, l’ajudant d’un d’aquests guies estava estudiant castellà, així que ara potser ja us puguin fer la visita guiada fins i tot en castellà.

I si passem al camp de les curiositats, cal dir que al costat mateix de la torre hi ha un arbre centenari que es adorat com a un deu (kami) ja que un cop va salvar el castell de ser destruït per un llamp (l’arbre era més alt que la torre, i va ser ell qui va rebre l’impacte del llamp).

Arbre deificat com a salvador del castell

Informació important:

  • Lloc: Inuyama (Aichi)
  • Entrada: 500¥
  • Com arribar-hi: Inuyama es fàcilment accessible des de Nagoya, la capital de la prefectura, tant emprant la línea privada Meitetsu (540¥), com les línies de JR (però l’estació d’aquesta darrera et deixa força lluny dels llocs d’interès i el trajecte es més llarg).
  • Pàgina web: http://inuyama-castle.jp/ (en japonès).
Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: