Castell d’Okayama (岡山城)

Mascota d'Okayama

A Okayama, la ciutat de referència per la connexió de les illes de Hônshu i Shikoku mitjançant un gegantí pont que travessa el Mar Interior per permetre el pas de vehicles i del ferrocarril (del pont ja en parlaré més endavant), a la vora del riu Asahi, s’aixeca el castell d’Okayama, també conegut com Castell del Corb (鵜城), tot i que potser seria més correcte dir-li Castell del Cormorà per diferenciar-ho del castell de Matsumoto a Nagano que es també es denomina Castell del Corb (カラス城). En tots dos casos el motiu son les seves parets negres.

El castell, d’estil Azuchi-Momoyama, va ser construït el 1597 per encàrrec de Toyotomi Hideyoshi, i va passar de mans d’una família a un altre al llarg de la seva historia, arribant a tindre, a més de la torre principal, 35 torres més petites i 21 portes, però la major part van ser derruïdes o van caure per falta de manteniment adequat, fins que durant la Segons Guerra Mundial, a conseqüència d’un bombardeig, es va cremar fins als fonaments la major part del que quedava.

Foto: Arturo

Del castell original tan sols queda una petita torre anomenada Torre per Observar la Lluna, i parts de la muralla i els fonaments. La torre principal es va reconstruir el 1966 fent servir formigó i tècniques de construcció modernes, però amb l’exterior exactament igual a com havia estat en els seus moments de màxim esplendor. Això va ajudar a que l’edifici sigui ben accessible (te fins i tot ascensor) i es faci servir generalment com a sala d’exposicions (quan jo vaig anar hi havia una sobre la historia del castell i les successives famílies que el van controlar). Una extensa zona de venda de records i altres “modernitats” completen l’interior, que a més a més serveix com a mirador per veure tots els voltants des de el pis superior, especialment el veí jardí Korakuen, que es troba just a l’altre vora del riu, davant mateix del castell.

Informació important:

  • Lloc: Okayama (Okayama-ken)
  • Entrada: 300+¥ (pot variar segons exposicions).
  • Com arribar-hi: Okayama no es un lloc per estar-s’hi uns dies, però s’hi pot arribar fàcilment des de Kyoto o Ôsaka amb el shinkansen, o des de Takamatsu (Shikoku) amb el Marine Liner (línea JR).
  • Pàgina web: http://www.city.okayama.jp/kankou/ujo/ (en japonès).

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: