Destí Japó VII (Izu-Hakone)

Tercera etapa del viatge a Japó: la zona propera al Fujisan. La península d’Izu Hantô, una península formada a partir de la lava del Fuji i que actualment es podria dir que es la platja de Tokyo. I la zona de Hakone, situada al Sud del Fuji, i des de on espero que pugui veure’l una mica més clar que altres vegades el Fujisan, ja que la visió més clara que he tingut de ell es una silueta vista al caure la tarda des de la Tokyo Tower.

Em van dir que darrera els núvols hi ha el Fujisan.

Tota aquesta zona es plena d’establiments turístics. La zona de Hakone especialment pels seus onsen, i la Península d’Izu per ser destí de platja. No obstant això, es el lloc on he tingut més dificultats per trobar lloc, i no pas perquè tot estigués ple (be, el lloc que tenia com a primera opció si que estava ple), sinó més aviat perquè la immensa majoria de llocs tenen habitacions per com a mínim dues persones (i no son rares les habitacions per 5-6 persones). També m’ha sorprès força que molts dels establiments contactats ni tan sols hagin respòs als meus mails (una cosa estranya per a qualsevol hotel o similar, però molt més en el cas de ser japonesos). Finalment he hagut de renunciar a alguns dels atractius principals del lloc, i només he aconseguit una habitació estil occidental a la Posada Suimei (un annexa de l’Hotel Hakone Suimeisou), al que es pot arribar caminant des de l’estació del tren de Hakone-Yumoto.

A la zona m’hi estaré tres dies, dels quals destinaré un a la zona de Hakone i un altre a Izu, deixant el tercer “lliure” per si no em dona temps a veure prou be alguna de les zones, o per veure quelcom interessant que sorgeixi sobre la marxa.

Pel que es refereix a la península d’Izu, la veritat es que no es una zona especialment interessant, però es poden trobar recons amb importància històrica (es la zona on varen arribar els vaixells negres (kurofune) del Comodoro Perry, i hi va viure el cònsol Townsend Harris. Per desgracia, els festivals commemoratius tenen lloc al maig, així que m’hauré de conformar amb els paisatges i algun que altre element que destaqui, però no prou per dedicar més d’un dia a Atami, Shimoda i potser Itô, totes tres situades a la part oriental de la península. La part occidental es més interessant paisatgísticament parlant al estar menys explotada, però també es de molt més difícil accés, depenent bàsicament del transport per carretera, cosa que preferiria evitar en la mesura del possible.

Foto: Micki

La zona de Hakone i el llac Ashi es més prometedora, no només perquè disposa de més elements interessants (tot i que dispersos), sinó també perquè aquests son bastant variats. Des de la seva vertent volcànica als magnífics paisatges (espero trobar dies despejats) en que es pot veure des de el mar fins al Fuji des, p.ex. el Komaga-take, a un passeig pel llac Ashi en un dels vaixells modelats en forma de galeó pirata o nau del Mississippí, passant per la barrera de Hakone, una reproducció d’un dels punts fronteres de l’antiga ruta de Tôkaido per la que encara es pot passejar en alguns trams. Be suposo que també s’haurà de comprar un ou negre (cuit amb vapors volcànics) si vull ser un turista “típic”.

Foto: Arturo

L’inconvenient de la zona de Hakone, es que no hi ha servei de JR, sinó de la companyia privada Odakyû, però per això hi ha el Hakone Freepass, vàlid per 2 o 3 dies Si l’agafo es un altre bon motiu per dedicar-hi dos dies a la zona, en comptes de dedicar-li a la zona d’Izu.

En resum, potser la part més oberta i descansada del viatge. Potser fins i tot acabi en un dels onsenjo de la zona passant un dia relaxat…

Anuncis

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: